ST. HET JUTTERSDOK

Juttersdok start praktijkschool in stadsdeel Zeeburg

Amsterdam, 17 februari 2004

Stichting Het Juttersdok opent in Amsterdam Zeeburg nieuwe vestiging Kringloopbedrijf, als praktijkschool voor jongeren.

Stichting Het Juttersdok bestaat sinds 21 maart 1993 en is succesvol in het bieden van werk, opleidingen en het bemiddelen naar hulpverlening voor allerlei doelgroepen. Momenteel heeft zij een Kringloopbedrijf op de Postjeskade nr. 23 en 25 in stadsdeel de Baarsjes, een elektra reparatiewerkplaats in stadsdeel Westerpark en biedt zij werk in verschillende samenwerkingsprojecten zoals bij de oude Edelsmidschool op de Postjesweg in de Baarsjes, De Uiterton in Amstelveen, een kleine scheepstimmerwerkplaats en op het monumentale Olympisch Stadion van Amsterdam.

Het bieden van divers werk is niet voldoende, daarom wil Stichting Het Juttersdok werk steeds meer aanbieden als mogelijkheid om in samenwerking met scholen praktijkscholing te bieden voor bijvoorbeeld detailhandel, transport, kantoor en technisch werk. Inmiddels heeft de Stichting diverse landelijke erkenningen waardoor deelnemers als stagiaire kunnen werken op het Leerbedrijf.

De nieuwe vestiging op het Zeeburgerpad nr. 99 biedt naast een compleet en overzichtelijke combinatie van leren en werken ook trajectbegeleiding. De trajectbegeleiding is eigenlijk de centrale spil van het geheel. De trajectbegeleider maakt samen met de deelnemer een plan van aanpak, waar het persoonlijke doel en de te gebruiken instrumenten in staan. Juttersdok verzorgt zogenaamde opstaptrajecten voor jongeren in samenwerking met Maatwerk Amsterdam, voor daklozen in samenwerking met de Sociale Dienst van Amsterdam en aan langdurig werkzoekenden in samenwerking met de NV werk Amsterdam.

Voor meer informatie kunt u terecht op het telefoonnummer 020-6129430 of 020-6892899. U kunt ook mailen met info@juttersdok.nl of ruud@juttersdok.nl

Op maandag, 22 maart zal er een feestelijke opening zijn van de vestiging op het Zeeburgerpad in stadsdeel Zeeburg.

Bezoek de Juttersdok Kringloopwinkels

Juttersdok Postjeskade Juttersdok Zeeburgerpad Postjeskade 23 en 25 Zeeburgerpad 90 t/m 99
1058 DE Amsterdam 1019 AD Amsterdam

Bel voor gratis ophaal van herbruikbare goederen 020-6892899


17 feb 04 09:08