Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 17 februari 2004

* MEDEWERKER SUPERMARKT MET HAMER OP HOOFD GESLAGEN TIJDENS OVERVAL

ROTTERDAM - Maandagavond rond half acht werd door drie mannen, gewapend met respectievelijk een vuurwapen, mes en hamer, een overval gepleegd op een supermarkt in de Markerstraat. Een
23-jarige in de zaak aanwezige medewerker kreeg van één van de overvallers met de hamer een klap op zijn hoofd, terwijl de beide anderen een kassa vernielden en er een nog onbekend geldbedrag uithaalden. Het 23-jarige slachtoffer werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZR-R) voor behandeling aan zijn opgelopen hoofdletsel naar het Ikaziaziekenhuis vervoerd.


* GEWOND BIJ BEROVING
ROTTERDAM - Maandagavond kort voor half twaalf werd in de 3e Pijnackerstraat een 47-jarige Rotterdammer door een ongeveer dertigjarige man van achteren benaderd en tegen de grond gewerkt. Daarbij verzette het slachtoffer, dat even tevoren had gepind in de Zwart Janstraat, zich hevig, waarbij hij een stuk haar uit het hoofd van de berover trok. De 47-jarige Rotterdammer delfde uiteindelijk het onderspit, toen een tweede man op de proppen kwam, die uit de achterzak van het slachtoffer een portemonnee pakte, waarin vijf euro. Het zojuist gepinde geld had de Rotterdammer in zijn andere zak en werd niet buitgemaakt. Het slachtoffer liep als gevolg van de vechtpartij lichte verwondingen aan hoofd en handen op.


* MAN VAN FIETS BEROOFD
TINTE - Een achttienjarige man uit Tinte werd maandagochtend omstreeks kwart voor acht op de Colinslandsedijk van zijn fiets beroofd. Het slachtoffer fietste in de richting van Brielle, toen hij ter hoogte van de Ruigendijk zag dat twee knapen probeerden een jongen van zijn fiets te beroven. Hierbij dreigde het tweetal de jongen te slaan.
Toen de man uit Tinte hier iets van zei, werd hij door het tweetal aangevallen. Hierbij kreeg hij meerdere malen klappen in zijn gezicht. Vervolgens ging het tweetal er op zijn fiets vandoor in de richting van de Ruigedijk.
Een door politiemensen ingesteld onderzoek in de omgeving leverde niets op. Naar de twee daders wordt een nader onderzoek ingesteld.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield maandagmorgen radarsnelheidscontroles op de Westzeedijk, Boompjes, Statenweg en Maasboulevard, terwijl 's avonds werd gecontroleerd op de Schiekade.
Tussen zeven en negen uur hielden op de Westzeedijk 59 van de 1990 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers zich niet aan de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur. Op de Boompjes, waar ook tussen zeven en negen werd gecontroleerd, namen 43 van de 2320 passerende automobilisten het niet zo nauw met de toegestane '50'. Hoogst gemeten overtreding: 95 km/uur. Tussen tien uur en kwart voor twaalf overschreden op de Statenweg
76 van de 1100 passerende automobilisten de 50 km-limiet. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 97 km/uur. Op de Maasboulevard, waar tussen tien uur en half twaalf werd gecontroleerd, hielden 15 van de 1320 langs de radarwagen rijdende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score: 74 km/uur in plaats van '50'.
Tussen kwart over zeven en kwart voor negen 's avonds flitste de snelheidsradar op de Schiekade 48 van de 473 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid 110 km/uur, terwijl '50' daar is toegestaan.

Middaguitgave maandag 16 februari 2004

* ACHT JONGEREN AANGEHOUDEN VERDACHT VAN BEROVING MET GEWELD

De afdeling Jeugdzaken van district Rotterdam-West heeft met de aanhouding van zeven Rotterdammers en één Amsterdammer, in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar, een gewelddadige beroving van een 39-jarige Rotterdammer opgelost.
Het slachtoffer werd op 1 januari rond twee uur 's nachts in de Havenstraat door een groep jongeren belaagd, mishandeld en beroofd van zijn geld en portemonnee. Ook werden zijn huissleutels weggenomen waarna de groep zijn woning doorzocht. Hierbij werden de verdachten echter gestoord door een buurtbewoonster met haar honden, waarna zij er vandoor gingen.
Het slachtoffer liep enkele breuken in een enkel op en moest worden geopereerd. De acht jongens werden voorgeleid aan de Officier van Justitie waarna vijf van hen in bewaring zijn gesteld.


* INBREKERS AANGEHOUDEN
RIDDERKERK - Maandagochtend gingen politiemensen naar aanleiding van een inbraakmelding naar een kapsalon aan de Frans Halsstraat. Ter plaatse zagen ze een auto wegrijden. Na een korte achtervolging werd de auto, met daarin drie mannen uit Ridderkerk (14, 18 en 25 jaar oud) staande gehouden. Eén van hen bekende meteen te hebben ingebroken in de kapsalon. In de auto werden naast diverse inbrekersgereedschappen, een haardroger en verdovende middelen aangetroffen. Het drietal werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Dezelfde ochtend werden een 32-jarige Rotterdammer en een 35-jarige man uit Gouda aangehouden nadat zij hadden ingebroken in een slijterij aan het Slotplein. Een getuige alarmeerde de politie nadat hij glasgerinkel in de winkel had gehoord. Na een door politiemensen ingesteld onderzoek in de omgeving kon het tweetal, aan de hand van het opgegeven signalement, op de Reigerlaan worden aangehouden.

Ochtenduitgave maandag 16 februari 2004