Gemeente Ede

Nummer 26 / Ede, 17 februari 2004

Mevrouw R. de Heij-Schuurmans in Ede lid in Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw R.T.C.M. de Heij-Schuurmans uit Ede, penningmeester van Gymnastiek- en Recreatiesport-vereniging Sparta, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvangt deze koninklijke onderscheiding voor haar bijzondere verdiensten voor de gymnastiekvereniging Sparta en voor de turnsport in de gemeente Ede. Burgemeester R.C. Robbertsen zal haar de versierselen opspelden die bij de onderscheiding behoren.

Mevrouw De Heij-Schuurmans (56) werd op 1 september 1972 lid van de gymnastiekvereniging Sparta, die inmiddels omgedoopt is in Gymnastiek- en Recreatiesportvereniging Sparta. Op 18 februari 1977 werd zij lid van het bestuur en sinds 1983 is ze penningmeester. Elk jaar woont ze de Regiovergadering bij en gaat ze naar de Rayonvergadering. Daarnaast is mevrouw De Heij vanaf 1983 redactielid van 'Sparta contact', het clubblad van de vereniging.

Vanaf het moment waarop zij 27 jaar geleden bestuurslid werd, is mevrouw De Heij bijzonder actief bij allerlei activiteiten van de vereniging. Zoals bij de telcommissie bij de clubkampioenschappen, het Sinterklaasfeest, de organisatie van het volleybaltoernooi en assistentie bij uitvoeringen en jeugdactiviteiten tijdens de jeugdkampen. Het jaarlijkse volleybaltoernooi wordt grotendeels door haar georganiseerd.

Op grond van haar bijzonder grote inzet voor zowel Sparta als de totale Edese turnwereld ontving zij in september 1996 de gouden speld van verdiensten van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. In februari 1989 werd mevrouw De Heij al benoemd tot erelid van Sparta.