Gemeente Ambt Montfort


Permanente verkeersmaatregel Waarderweg te Montfort

Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Ambt Montfort maken bekend dat zij op 17 februari 2004 hebben besloten om: De voorrangsregeling op de Waarderweg te Montfort voor het gedeelte binnen de bebouwde kom te wijzigen door het verwijderen van de borden b01-voorrangsweg. Tevens het verwijderen van de borden f01 verboden in te halen als opgenomen in bijlage I behorende bij het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990. Het besluit past binnen het gemeentelijk verkeersveiligheidsplan en is een onderdeel van de onderhoudswerkzaamheden aan Waarderweg. Het doel is het gezamenlijk verhogen van de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in de kern Montfort.

Binnen zes weken na de dag van publicatie van dit besluit kunt u hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Ambt Montfort.

Het bezwaarschrift dient ondertekend te worden en tenminste te vermelden:

- uw naam en adres;

- de dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar is gericht;
- de gronden waarop het bezwaar berust.

Wanneer u van mening bent dat vanwege spoed niet op het besluit op uw bezwaarschrift gewacht kan worden, kunt u bij de president van de Arrondissementsrechtbank Roermond, sector Bestuursrecht, Postbus 950 te 6040 AZ Roermond verzoeken dit besluit te schorsen en/of een voorlopige voorziening te treffen.

MAATREGELEN WAARDERWEG MONTFORT
In 2002 heeft de provincie de Waarderweg aan onze gemeente overgedragen. Daarbij is ook het onderhoud door de provincie aan deze weg voor de komende jaren afgekocht. Inmiddels staan de noodzakelijke werkzaamheden in een bestek beschreven. Wij verwachten eind maart de opdracht te kunnen verstrekken aan de laagste inschrijver. Het betreft de Waarderweg binnen de bebouwde kom inclusief de rotonde.

Uit te voeren onderhoudsmaatregelen:

- het repareren van slechte stukken asfalt (freesvakken);
- het overlagen van de huidige deklaag inclusief rotonde;
- het vernieuwen van de banden, tegels en kolken rond de rotonde;
- het vernieuwen van het trottoir aan de oneven zijde;
- het herstraten van alle parkeerstroken;

- het aanpassen (vergroten) van de boomkransen;
- het aanbrengen van rode fietsstroken (ook op de rotonde);
- het aanbrengen van duurzame markeringen;
De bestekstekeningen hangen in de hal van het gemeentehuis.

Aanpassingen t.o.v. de huidige situatie:

- het wijzigen van de verkeerssituaties ter hoogte van Mariaveld;
- het aanbrengen van een voetgangersoversteek, middels markering, ter hoogte de bushalte (huisnr. 16);

- het laten vervallen van de bushalte nabij huisnr. 59a ;
- het laten vervallen van het inhaalverbod;

Tijdelijke verkeersmaatregelen:

- tijdens de meeste werkzaamheden blijft één rijstrook berijdbaar. Het verkeer wordt geregeld middels een VRI (verkeersregelinstallatie).
- tijdens het aanbrengen van de toplaag inclusief markeringen wordt het gehele werkvak afgesloten. Deze werkzaamheden zullen plaatsvinden in één weekend vanaf vrijdag t/m zondag. De tekening van de omleiding hangt in de hal van het gemeentehuis.

- tijdelijk komt de bushalte nabij de rotonde te vervallen.

Tijdspad:
Het werk (bestek) wordt 4 maart 2004 aanbesteed. Na de gunning wordt het definitieve tijdspad gepubliceerd. De werkzaamheden dienen uiterlijk 2 juli 2004 gereed te zijn.