Politie Hollands Midden
Datum: 17 februari 2004

(


Hillegom - Rijden onder invloed

Naar aanleiding van het slingerend rijgedrag van een 31-jarige bestuurder uit Hoogstraate (B) werd deze door de politie gecontroleerd op maandag 16 februari omstreeks 02.10 uur op de Weerlaan. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 630 ug/l (limiet 220 ug/l). Tevens bleek de bestuurder een aantal boetes open te hebben staan. Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Na het betalen van de boetes kreeg de man nog een rijverbod van 7 uur.


Hillegom - Inbraak woning

Op dinsdag 17 februari tussen 00.00 uur en 05.15 uur heeft er een inbraak in een woning plaatsgevonden aan de Tongelaer. Toegang tot de woning werd verschaft via de openslaande deuren. Weggenomen werd een GSM en een geldbedrag.


Oegstgeest - Inbraak woning

Op dinsdag 17 februari tussen 00.15 uur en 06.50 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Rijnsburgerweg. Toegang tot de woning werd verschaft door middel van gaatjes boren in het keukenraam aan de achterzijde van de woning. Weggenomen werd een computer, GSM, handtas met portemonnee en pasjes. Tevens werden er autosleutels meegenomen waarna men de auto van het merk Citroen heeft weggenomen.


Noordwijk - Telefoon gestolen

Van een 20-jarige man uit Katwijk is zondag 15 februari omstreeks 02.00 uur zijn telefoon gestolen. De man liep op de Zeestraat in de richting van de van Limburg Stirumstraat toen hij ter hoogte van het dorpshuis van een onbekend gebleven man een duw kreeg. De Katwijker kwam ten val en liet hierbij zijn gsm uit zijn handen vallen. De onbekende man pakte de gsm en rende weg richting Heilige Geestweg. De Katwijker deed maandagavond 16 februari aangifte.


Lisse - Proces-verbaal na aanrijding

Op maandag 16 februari vond omstreeks 07.00 uur een aanrijding plaats. Een 23-jarige automobiliste uit Leiden reed over de Laan van Rijckevorsel en zag dat ze verkeerd gereden was. Ze keerde toen op stuurde de Grevelingenstraat in. Zij zag hierbij een 17-jarige bromfietser uit Leiden die haar tegemoet kwam rijden over het hoofd. De bromfietser kwam ten val en brak zijn pols. Hij is overgebracht naar het LUMC. Tegen de automobiliste wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden - Aanhouding
De politie heeft op maandag 16 februari een 20-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van beroving van een mobiele telefoon. Een 41-jarige plaatsgenoot werd op donderdag 22 januari rond 16.45 uur beroofd van zijn mobiel toen hij op een pad nabij de Zeemanlaan liep. Het telefoontje werd met kracht uit zijn hand getrokken. Vorige week werd al een 15-jarige Leidse aangehouden voor heling van de telefoon. De Leidse wordt doorverwezen naar buro Halt. De andere verdachte wordt op woensdag 18 februari voorgeleid bij justitie.


Alphen aan den Rijn - Rijden onder invloed

Een 19-jarige automobiliste uit Alphen is maandag 16 februari omstreeks 14.30 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De vrouw reed over de Batenstein toen agenten zagen dat zij met haar auto slingerend over de weg reed. De vrouw had een ademalcoholgehalte van 600. Ze kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Bovendien werd haar rijbewijs ingevorderd.


Reeuwijk - Telefoon gestolen


Van een 21-jarige man uit Waddinxveen is zondag 15 februari omstreeks 04.00 uur zijn telefoon gestolen. De man reed op zijn scooter over de Nieuwdorperweg in Reeuwijk. Onder het tweede viaduct, gezien vanuit de richting Gouda, werd hij tegengehouden door een groep jeugd. Twee van hen dwongen de jongen zijn telefoon af te geven. Nadat hij die overhandigd had kon hij zijn weg vervolgen. De politie stelt een onderzoek in.


Haastrecht - Auto rijdt door tuin

Een 44-jarige automobilist uit Den Haag heeft maandag 16 februari omstreeks 18.00 uur een aanrijding veroorzaakt op de Provincialeweg West. De man reed vanuit de richting Gouda en stak door nog onbekende oorzaak met zijn auto de weg over. Hierbij raakte hij een schutting en een hek en kwam de auto tegen een plantenbak tot stilstand. De man raakte gewond aan hoofd en linker arm en is overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De man verklaart dat hij voor iets was uitgeweken en dat hij de auto niet gewend was te besturen. De politie heeft ter controle op alcoholgebruik een bloedproef van de man laten afnemen.


Vlist - Woning uitgebrand

Maandag 16 februari is omstreeks 10.30 uur brand ontstaan in een woning aan de Bonrepas. De binnenbrand ontwikkelde zich door de schoorsteen tot een uitslaande brand omdat het rieten dak vlam vatte. De bewoner kon zichzelf tijdig in veiligheid brengen. De bewoner, buren en agenten konden nog wat spullen uit de woning weghalen. Het gehele huis is zeer zwaar beschadigd. De Bonrepas is tijden de bluswerkzaamheden van de brandweer afgesloten geweest voor het verkeer. Vooralsnog wordt uitgegaan van een schoorsteenbrand.


Bergambacht - Te hard rijden en rijden onder invloed

Op maandag 16 februari omstreeks 01.55 uur reed de politie achter een 24-jarige bestuurder uit Bergambacht. De bestuurder reed met een snelheid van 140 kilometer per uur terwijl ter plaatse 50 kilometer per uur toegestaan was. Nadat bestuurder aan de kant was gezet bleek hij ook onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 240 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingenomen. Tevens kreeg hij een verbaal voor het te hard rijden en rijden onder invloed. Met een rijverbod van 1 uur werd hij heengezonden.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --