ABVAKABO FNV

Definitief CAO-akkoord bij KPN

Zoetermeer, 17 februari 2004

Definitief CAO-akkoord bij KPN

ABVAKABO FNV heeft een definitief CAO-akkoord bereikt voor de 18.000 werknemers van KPN. Op 16 december 2003 was al een principeakkoord gesloten tussen KPN en de bonden, maar de leden van ABVAKABO FNV wezen dit akkoord af. Het principeakkoord is uiteindelijk op een aantal belangrijke punten verbeterd door toedoen van ABVAKABO FNV. Landelijk onderhandelaar Danielle Wiek van ABVAKABO FNV is tevreden met dit resultaat, dat door de grote inzet van de vakbond is gerealiseerd.

Na de afwijzing van het principeakkoord door zijn leden heeft ABVAKABO FNV afgelopen vrijdag een brief gestuurd aan KPN waarin de pijnpunten zijn benoemd. ABVAKABO FNV is met bijna 6000 leden veruit de grootste vakbond binnen KPN.Inmiddels heeft KPN ingestemd met een aantal verbeteringen ten opzichte van het principeakkoord.De nieuwe CAO geldt voor de periode van 1 januari 2004 tot en met 31 december 2005.

Hieronder volgen enkele belangrijke wijzigingen ten opzichte van het principeakkoord.

- De negatieve consequenties van het verlagen van de onregelmatigheidstoeslag voor werknemers die vast op zaterdag werken, zullen worden gecompenseerd door middel van een in april 2004 uit te betalen eenmalige bruto uitkering.

- In het kader van resultaatbeloning is afgesproken dat alle werknemers in maart 2004 alvast een vooruitbetaling ontvangen van 2%. Deze bonus wordt niet teruggevorderd wanneer de doelstellingen niet worden gehaald.

- Voormalige werknemers van KPN die op 1 maart 2004 gebruik maken van de VUT-regeling of een ouderdomspensioen bij KPN Pensioen ontvangen in maart 2004 een eenmalige uitkering van 150 euro.


-------------------------------------------------------------------ABV

AKABO FNV is de grootste vakbond in de publieke sector. De ruim 360.000 leden werken in de zorg- en welzijnssector, de (geprivatiseerde) overheid, de onderwijs- en onderzoekssector en bij de sociale werkvoorziening of in het kader van de gesubsidieerde arbeid.