Ingezonden persbericht

Bergers kritiseren rapport Berenschot

DEN HAAG, 20040217 -- Vandaag, dinsdag 17 februari 2004, vindt in Den Haag wederom een Algemeen Overleg plaats tussen Minister Karla Peijs en de Vaste Kamercommissie Verkeer inzake de bergingsproblematiek. Een onderwerp dat al enkele jaren doorsuddert. De Minister zal hier ingaan op de door haar ingezette acties om te komen tot een duurzame bergingsregeling in Nederland.


De Kamerleden hebben haar daarom verzocht in de respectievelijke moties Oplaat en Luchtenveld (2002/2003).

Ter ondersteuning van haar visie brengt de Minister ondermeer het Rapport Berenschot 2 in, dat vorige week door Bureau Berenschot is voltooid en afgegeven. Bureau Berenschot heeft onderzoek gedaan naar m.n. de aanrijtijden van bergingsbedrijven, met name t.o.v. een vorige periode.

Volgens de Minister steunt dit rapport haar visie dat het allemaal goed loopt in Nederland. De Branchevereniging voor Bergingsbedrijven steunt deze visie in het geheel niet. Het rapport is mager, beperkt en enigszins suggestief. Het is (snel) opgesteld, na zeer beperkt en geregisseerd onderzoek, en buiten medewerking van de bergers zelf om. Ook de brancheorganisaties zijn niet betrokken geweest.