TNO Arbeid


TNO Arbeid Nieuws

TNO Arbeid Nieuws wordt drie keer per jaar aan de relaties van TNO Arbeid gezonden. Het blad belicht trends in arbeid waarin aandacht is voor de optimale inzet van mensen. Door projecten illustreert en informeert het over onderzoek, beleids- en strategisch advies.

Wilt u een gedrukt exemplaar ontvangen? U kunt ons relatiemagazine aanvragen met het aanvraagformulier. Zie het origineel


Laatste nummer
TNO Arbeid stelt dat elke organisatie effectiever en efficiënter kan werken. Daarom openen wij dit jaar ons blad met het artikel Arbeidsproductiviteit verhogen, hoe doe je dat? Iedereen kan slimmer werken door organisatorische, ergonomische en technologische innovaties door te voeren. Door het HR-beleid te verbeteren of door meer uit ICT te halen. Daarmee stijgt de arbeidsproductiviteit, verbeteren de prestaties en het creëert gezond en uitdagend werk. Slimmer werken motiveert en inspireert.
U bent hierbij uitgenodigd om bij ons de workshop Kan het slimmer? te volgen!

Frank Pot, directeur van TNO Arbeid, praat met André Veneman, directeur CSR van Akzo Nobel over Corporate Social Responsibility. Deze nieuwe manier van werken heeft een hoge plek in hun organisatie gekregen.

De 400 medewerkers van het verzorgingshuis Theodotion hebben als missie stijlvol ouder worden, daarnaast moest het ziekteverzuim met 1,5 % omlaag. Marijke Habernickel, directeur zorg, vertelt hoe.

Goed werkgeverschap, wat is dat eigenlijk? Op deze vraag hoopt TNO Arbeid de komende jaren antwoord te vinden. Onlangs werden de eerste bevindingen van twee onderzoeken naar sociaal ondernemingsbeleid voorgelegd aan vertegenwoordigers van bedrijven, werkgevers- en werknemersorganisaties en overheden tijdens de werkconferentie Goed werkgeverschap. Een verslag.

Ton Korver, econoom en senior onderzoeker/adviseur bij TNO Arbeid, geeft zijn visie op hoe het zelfstandig ondernemerschap in Nederland beter georganiseerd kan worden en Bèr Brouns, hoofd Personeel en Organisatie van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer van de Gemeente Eindhoven, stelt dat als je het gedoe eromheen oplost, 80% van het subjectieve gevoel van werkdruk verdwijnt.

Verder komt in dit nummer aan de orde kort nieuws, drie nieuwe projecten en vijf nieuwe publicaties. Tot slot stellen wij één van onze collegas aan u voor.

TNO Arbeid Nieuws
Februari 2004

Meer informatie

Inge Beckers
T 023 554 94 20
T 023 554 93 01
info@arbeid.tno.nl

Postbus 718
2130 AS Hoofddorp

Eerder verschenen magazines
November 2003
Mei 2003
Januari 2003

---