Federatie van Ouderverenigingen

Signalementen

8 januari 2004

Signalementen

Slotmanifestatie Europees Jaar
Op 18 februari 2004 is er in de Utrechtse Jaarbeurs een slotmanifestatie van
het Europees Jaar van mensen met een handicap.
Meer informatie daarover op de website www.eypd2003.org

Helpende Handen viert jubileum met een fotoboek Ter gelegenheid van haar 30-jarig bestaan heeft de oudervereniging Helpende Handen met Ine van den Broek een mooi fotoboek laten verschijnen waarin mensen met een verstandelijke handicap en gezinnen in beeld en aan het woord komen. Meer hierover binnenkort in de bladen.

Website over inspraak leerlingenvervoer online
Op 8 december 2003 ging www.leerlingenvervoer.net online. De website is bestemd voor ouders die inspraak willen in het vervoer van hun kind van en naar school.
Op de website staan antwoorden op vele vragen waarmee adviesraden leerlingenvervoer te maken krijgen. Daarnaast bevat de site een discussieforum. De website is een product van het Project Adviesraden leerlingenvervoer, een initiatief van cliënten- en ouderorganisaties in het onderwijs en de Verenigde VerkeersVeiligheidsOrganisatie 3VO. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectcoördinator Gerda van Piggelen, T 030 2916600, of mailen naar leerlingenvervoer@cg-raad.nl

Website Langs de levenslijn
Vanaf 1 januari 2004 is de website www.langsdelevenslijn.nl officieel in de lucht. Deze site van de MEE-organisatie, de voormalige SPDs, zet alle informatie rond handicaps en beperkingen op een rij. Gebruikers van de website stellen hun persoonlijke keuze samen.

Fototentoonstelling Downpower gaat tweede jaar in De fototentoonstelling Downpower gaat in 2004 het tweede jaar in. De fototentoonstelling portretteert negentien jongvolwassenen met Downsyndroom in hun werk en hobby.
Sinds de opening van de tentoonstelling in het provinciehuis in Lelystad was deze op vele plaatsen in het land te zien, ook bij het bureau op de Maliebaan 71.
Tijdens de slotmanifestatie van het Europees Jaar op 18 februari 2004 kan deze fototentoonstelling nog worden bekeken in het Beatrixgebouw in Utrecht.

Set kunstkaarten Me, blue and you
De kaarten zijn gemaakt om aandacht te vragen voor goede non-discriminatiewetgeving in Europa. Het zijn afbeeldingen van schilderijen van de tentoonstelling Me, blue and you. Against discrimination. Op elke kaart staat ook een spreuk tegen discriminatie.
Ze kosten voor leden 0,50 en niet leden 1,00 exclusief portokosten, bestellen via de FvO of de ouderverenigingen.