Gemeente Voerendaal


Menuafbeelding

21/1/2004 - Ondersteuning invullen belastingaangifte ouderen

Ook dit jaar kunnen ouderen (55+) en gehandicapten weer terecht op het belastingspreekuur voor het invullen van het aangifteformulier inkomstenbelasting. Het spreekuur wordt verzorgd door vrijwilligers van het Belastingteam Heerlen. Van 18 februari t.m 31 maart kunt u elke woensdag terecht in het Cultureel Centrum de Borenburg (Furenthela 16 Voerendaal) en het Woonzorgcomplex de Linde (Houtstraat 23 Klimmen).

Het spreekuur is alleen op afspraak. Vanaf 9 februari kunt u voor het maken van een afspraak bellen met de Stichting Dienstverlening Ouderen Heerlen, telefoon 045-4004455. Diegenen die vorig jaar al een beroep hebben gedaan op het belastingteam hebben inmiddels al een oproep gekregen. Zij hoeven dan ook geen nieuwe afspraak te maken.

De dienstverlening is in principe gratis. Eventuele kopieerkosten komen wel voor uw rekening.

Mocht u wegens ziekte of handicap niet naar de dichtstbijzijnde locatie kunnen gaan, dan is het mogelijk dat een medewerker van het belastingteam u thuis bezoekt.

Met name voor ouderen met alleen AOW en eventueel een klein pensioen kan het interessant zijn om aangifte te doen omdat zij veelal in aanmerking komen voor teruggave. Overigens kunt u ook voor het invullen van diverse andere formulieren (huursubsidie, wet voorzieningen gehandicapten, kwijtschelding gemeentelijke belastingen e.d.) terecht op het spreekuur.