BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 22 januari 2004

BNN brengt thema-avond 'hoezo respect?'

Onder het motto 'Hoezo Respect?' brengt BNN op woensdag 18 februari vanaf 20.40 uur een thema-avond van meer dan anderhalf uur over jongeren en geweld. De directe aanleiding is de moord op het Terra-college van 13 januari jongs leden. Een incident, maar wel het zoveelste incident op het gebied van zinloos geweld.

Steeds vaker zijn jongeren slachtoffer, dader of getuige van geweld. Op deze bijzondere televisie-avond wil BNN er iets van proberen te begrijpen. Wie zijn die gasten? Waarom doen ze het? Wat heeft het met allochtonen te maken? Oh ja, we willen op deze avond ook de wereldvrede realiseren...

Jeroen Pauw is voor deze gelegenheid leraar van een speciaal samengestelde klas met leerlingen, leraren, BN'ers, politici en ander gespuis. Verder onder andere een speciale aflevering van de drama-serie Cut, reportages van BNN-presentatoren en optredens.

Ook op radio en op internet besteedt BNN aandacht aan dit thema. Op dinsdagavond 17 februari van 21.00 uur tot 22.00 uur staat de hele uitzending van BNN United in het teken van dit onderwerp en op www.bnn.nl kunnen mensen onder andere hun verhalen kwijt op een speciaal forum.



BNN