Gemeente IJsselstein


Integratiedebat
woensdag, 04 februari 2004 - 10:00 CET

De laatste jaren heeft een breed maatschappelijk debat over de multiculturele samenleving plaatsgevonden. Momenteel staat het landelijk integratiebeleid ter discussie. Ook in IJsselstein staan de ontwikkelingen rond dit thema niet stil.

In november 2003 verscheen de concept integratienota 'Kleurrijk samen-leven'. Deze nota komt 12 februari as. in de raad. Vanuit het idee dat integreren pas lukt als allochtonen en autochtonen actief samenwerken, pleit de nota voor een verbreding van activiteiten van de migrantenzelforganisaties. Zij zouden zich gemeentebreed moeten opstellen en niet alleen in eigen kring activiteiten moeten ontplooien. Volgens sommige zelforganisaties een logische stap. Van andere organisaties is het maar de vraag of zij de benadering onderschrijven.

Debat 'Moskee, partner bij integratie?'
Bent u geĂŻnteresseerd in het integratiedebat en wilt u uw stem laten horen, dan nodigen wij u van harte uit op woensdag 18 februari vanaf 20.00 uur in het Fulcotheater voor het debat 'Moskee, partner bij integratie?'.
Onder leiding van journalist Elisabeth van den Hoogen gaan Ton Kwakkel (wethouder minderhedenbeleid), Jahija Bouyaffah (bestuursvoorzitter van de moskeevereniging Taouba), Angeline Gras (teamleider IJsselsteinse Stichting voor Welzijnswerk) en Mohamed Sini (voorzitter stuurgroep Islam en Burgerschap) met elkaar in debat.