Time : 1:53:55 PM
Date : Monday, February 16, 2004
Sender Name: Hôpital Académique ERASME ULB

Wereldpremière in het ERASMUS Ziekenhuis van de ULB : MRI in de dienst Neurochirurgie.

Het Academisch Ziekenhuis ERASMUS van de U.L.B. organiseert een persconferentie tijdens dewelke een voorstelling zal worden gegeven van de volledig nieuwe generatie heelkundige MRI (Magnetic Resonance Imaging) sinds 26 januari 2004 ondergebracht in de dienst Neurochirurgie geleid door Professor Jacques BROTCHI.

De firma MEDTRONIC/SNT vertegenwoordigd door de heer Nadin YARED, Vice- Voorzitter en General Manager, koos het Academisch Ziekenhuis ERASMUS als eerste wereldgebruiker van deze nieuwe apparatuur.

Het gaat ontegensprekelijk om een aanzienlijke technologische vooruitgang dankzij een nieuw concept waarmee de controle en de behandeling van een groot aantal neurochirurgische aandoeningen nog meer verfijnd worden.

Dit nieuwe concept berust onder meer op een krachtigere magneet, een breder gezichtsveld, een verbeterde beeldresolutie alsmede een verhoogde mobiliteit om de patiënt in de juiste houding te brengen.

De eerste tussenkomst verwezenlijkt dankzij deze nieuwe technologie vond plaats op 29 januari 2004.

Deze apparatuur zal worden voorgesteld tijdens de persconferentie voorzien op woensdag 18 februari 2004 om 11 uur 30 in de seminariezaal van de dienst Neurochirurgie (3de verdieping) van het Academisch Ziekenhuis ERASMUS, Lenniksebaan, 808 te 1070 Brussel.

Tussenkomende partijen : M. Nadin YARED, Vice-Voorzitter en General Manager van MEDTRONIC/SNT, Professor Jacques BROTCHI, Diensthoofd, en Professor Marc LEVIVIER, Kliniekhoofd.

Een drankje alsmede broodjes zijn voorzien na afloop van de conferentie.

Inschrijvingen :

M. Alain HESELWOOD
Communicatieverantwoordelijke
e-mail : Alain.Heselwood@ulb.ac.be
Tel : 02/555.47.30
Fax : 02/555.34.66
Bip 7187

URL: http://www.hopital.erasme.be