Gemeente IJsselstein


Bewoners gevraagd voor vlindernetwerk
dinsdag, 17 februari 2004 - 10:31 CET

Op de Boomfeestdag dit jaar wordt een vlindernetwerk gebouwd. Wij zijn op zoek naar bewoners die ons helpen met de voorbereidingen. Voor meer informatie kunt u woensdag 18 februari langskomen op het stadhuis.

Door het planten van struiken die vlinders aantrekken wordt van IJsselstein een vlindervriendelijke stad gemaakt.

Hebt u interesse om te helpen? U bent van harte welkom op een informatiebijeenkomst op woensdag 18 februari om 20.00 uur in het stadhuis, Overtoom 1.
Voor een gedeelte worden er struiken in de plantsoenen geplant en kinderen gaan struiken verkopen aan bewoners. Om een goed vlindernetwerk te realiseren zijn er voor bewoners de volgende activiteiten: het zoeken van geschikte plantplekken in de wijk en/of het markeren van de plantplaatsen.

Thema 'Bomen verbinden'
Het thema van Boomfeestdag is dit jaar: 'Bomen verbinden'. De kinderen gaan het vlindernetwerk in de stad aanleggen. De werkgroep Boomfeestdag organiseert dit jaar voor de tiende keer de Nationale Boomfeestdag in IJsselstein. De doelstelling is kinderen op een positieve wijze de noodzaak laten zien de natuur te respecteren en te onderhouden. Kinderen van groep 8 van de basisscholen gaan onder begeleiding een ochtend praktisch - het liefst buiten - met bomen aan de gang. Vaak worden bomen geplant, soms zijn het ook onderhoudswerkzaamheden of creatieve activiteiten.

Organisatie Boomfeestdag
In IJsselstein wordt de boomfeestdag georganiseerd door een werkgroep die bestaat uit de stichting Mens & Milieu, het IVN en de IJSW en de gemeentelijke consulent Natuur- & Milieu-educatie. Ieder jaar wordt gezocht naar een locatie waar bomen of struiken geplant kunnen worden. In het verleden is bijvoorbeeld een stuk van het IJsselbos aan de Noord-IJsseldijk gerealiseerd en vorig jaar is het wilgenlabyrint aan de Nedereindse Plas geplant.

Meer informatie
Matthijs Begheyn, Consulent Natuur- en milieueducatie van de gemeente, tel. (030) 686 16 94.