Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Regionaal - aankondiging snelheidscontroles

Publicatiedatum: 17-02-2004

Het verkeershandhavingsteam van de Politie Gelderland-Midden houdt woensdag 18 februari ondermeer snelheidscontroles op de volgende weg in de regio:


- Binnen de bebouwde kom van Garderen (bij
wegwerkzaamheden), in de ochtend en middaguren;
- Op de provinciale weg tussen Arnhem en Ede (N224), in de middag- en avonduren.

Het verkeershandhavingsteam controleert op deze locatie, omdat hier veel ernstige ongevallen plaatsvinden. Uit ongevallenanalyses is gebleken dat deze ongevallen veelal zijn gerelateerd aan snelheid. Bij deze controles wordt tevens aandacht besteed aan het gebruik van autogordels, helm en alcohol. Ook op andere wegen in de regio zijn snelheidscontroles mogelijk!

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Zes jeugdigen aangehouden wegens reeks vernielingen
Publicatiedatum: 17-02-2004

HUISSEN - De politie van het district Rivierenland heeft tussen eind januari 2004 en woensdag 11 februari zes jeugdige verdachten (tussen de 15 en 18 jaar) uit Huissen aangehouden wegens openlijke geweldplegingen en poging tot brandstichting. In totaal gaat het om 17 delicten, alle gepleegd in Huissen, in de periode van december 2002 tot begin januari 2004.

Gedurende het hele vorige jaar werden al geregeld (kleinere) vernielingen gepleegd in voornamelijk de omgeving van de Kardinaal de Jongstraat in Huissen. De politie hield hier gericht toezicht en heeft meerdere keren tegen een aantal jongeren verbaliserend opgetreden. De aanleiding van het intensieve politieonderzoek waren de aangiftes na een escalatie van diverse vernielingen aan een jongerencentrum aan de Kardinaal de Jongstraat en een sportvereniging aan de Julianastraat. Bij het jongerencentrum werden acht ruiten vernield, bij de sportvereniging één. Dat gebeurde door vuurwerk met tape op de ruiten te plakken of ze in te gooien met stenen. Ook werd er vuurwerk naar binnen gegooid.

Het politieonderzoek werd in samenwerking met de gebiedsagent eind januari 2004 opgestart. Hierin werden ondermeer verschillende getuigen gehoord. Het onderzoek leidde tot de zes Huissense verdachten, die in de periode van eind januari tot en met woensdag 11 februari werden aangehouden en gehoord. Drie van hen zijn voor verder verhoor in verzekering gesteld. Allen hebben bekend de vernielingen - in wisselende samenstelling - te hebben gepleegd. In de 17 zaken die in het onderzoek naar voren kwamen gaat het om vernielingen van ruiten, deuren, dakramen en regenpijpen, waaronder de vernielingen bij het jongerencentrum, twee sportverenigingen en het Over Betuwecollege in Huissen.

Waarschijnlijk hebben het gebruik van alcohol en drugs een rol gespeeld bij de gepleegde delicten. Naar aanleiding van de vernielingen is het jongerencentrum in januari even gesloten geweest, maar inmiddels is het weer open. Tussen de politie en de jongerenwerkers vindt verder overleg plaats over deze problematiek. Ook zijn de ouders van de verdachten geïnformeerd.

Tegen de aangehouden jongeren is proces-verbaal opgemaakt, waarover het Openbaar Ministerie zich verder zal buigen.

Politie Gelderland-Midden - district Rivierenland Bureau Communicatie - Miriam van de Geer
Telefoon: 0316-368031

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Didam/Zevenaar/Westervoort, auto's vernield

Publicatiedatum: 17-02-2004

In Didam, Zevenaar en Westervoort zijn zondag en maandag diverse auto's vernield. In Zevenaar werden auto's vernield op het Stationsplein, Masiusplein, Molenstraat, De Gasperistraat, Grootmaat en Heesackers.In Didam werd een auto vernield in De Eik, de Leeuwerikstraat en in de Heegstraat. In Westervoort was het raak in de Leigraaf en de Nicolaistraat. Het is nog onduidelijk of het om dezelfde dader(s) gaat. De politie is opzoek naar eventuele getuigen en roept hen op contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606