Gemeente Dongen


Op advies van commissie Ruimtelijke Zaken is er een besluit genomen 18-02-2004 10:07
s Gravenmoer 30km/u wordt gefaseerd ingevoerd
De invoering van het 30 km/u gebied in s Gravenmoer gaat geschieden in twee fasen. Op 28 mei 2003 is tijdens een informatieavond een plan gepresenteerd om alle wegen binnen de bebouwde kom van s Gravenmoer aan te wijzen als 30 km/u weg. Op basis van het advies van de commissie Ruimtelijke Zaken van 13 januari is afgesproken dat dit in verschillende fasen ingevoerd wordt. De werkzaamheden voor de eerste fase worden nog voor de zomer uitgevoerd.
De fasen
Fase I omvat naast de woonstraten het centrumgebied rond De Geubel en de supermarkt Emté. Ook de Vaartweg hoort bij fase I. Voor de Vaartweg wordt op zo kort mogelijke termijn een voorstel gemaakt, gebaseerd op de reacties tijdens informatieavond voor de Vaartweg van 20 januari jl.

Na een evaluatie van fase I wordt in principe fase II van de inrichting van het 30 km/u gebied uitgevoerd. Dit gebeurd een half jaar na de uitvoering van fase I. Te zijner tijd wordt er een apart voorstel voor fase II met bijbehorende maatregelen gemaakt. Fase II omvat overigens de volgende wegen: Wilhelminalaan, Hoofdstraat tussen komgrens en Kerkebosdreef, Molendijk tussen Grutterijstraat en Havenkade, Julianalaan en Waspikseweg.

Het besluit
In het najaar van 2003 is gebleken dat er geen bestuurlijk draagvlak bestond voor het in één keer invoeren van het 30 km/u gebied in heel s Gravenmoer. Dit heeft tot veel reacties geleid bij een aantal betrokkenen. Uiteindelijk is op 13 januari jl. één en ander nogmaals besproken tijdens de openbare vergadering van de commissie Ruimtelijke Zaken. Bij deze commissievergadering waren veel belanghebbenden uit s Gravenmoer aanwezig.