Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Wageningen; reeks auto inbraken en overval opgelost
Publicatiedatum: 18-02-2004

Met de aanhouding van een 18-jarige man uit Wageningen en een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft de politie in Wageningen (unit Zuid) vermoedelijk een 25-tal autoinbraken in Wageningen opgelost; twee woninginbraken, de diefstal van een brommobiel en een diefstal met geweld op de Eldershofseweg in Arnhem en de bedreiging van een supermarktmedewerker in Westervoort.

De 20-jarige verdachte kon op 13 december vorig jaar in Duiven worden aangehouden bij een woninginbraak. De man had zich onder een matras verstopt. Direct na zijn aanhouding kwam hij met een reeks verklaringen over verschillende strafbare feiten. Daarbij gaf hij ook aan samen met de 18-jarige verdachte op 12 november vorig jaar een overval op een voetganger in Wageningen gepleegd te hebben. Daarbij bedreigden zij op het Spijk hun slachtoffer met een mes en een balletjespistool. Er is toen geld en een horloge buit gemaakt. Goederen die niet meer zijn aangetroffen. Het balletjespistool is wel teruggevonden en in beslag genomen. Daarop bekende ook de 18-jarige verdachte zijn aandeel in de overval.

Aangifte
Uit dit onderzoek is duidelijk geworden dat niet alle misdrijven even consequent worden aangegeven. Dat is lastig voor het onderzoek, omdat een aangifte gezien mag worden als "een verzoek tot vervolging". Legt een verdachte verklaringen af over meer feiten dan zijn aangegeven, zal maar moeilijk bewezen kunnen worden of die feiten ook daadwerkelijk gepleegd zijn. Overigens is diefstal uit de auto aan te geven via internet. Raadpleeg de informatie op de site www.politiegelderlandmidden.nl.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---

Ede, 400 bekeuringen bij snelheidscontrole Dr. W. Dreeslaan
Publicatiedatum: 18-02-2004

Bij een snelheidscontrole op de Dr. W. Dreeslaan in Ede reden tussen vrijdag 6 februari en dinsdag 17 februari 400 voertuigen te hard. Het Verkeershandhavingsteam van Politie Gelderland-Midden controleerde in totaal 46.403 voertuigen op het overtreden van de maximumsnelheid.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Scherpenzeel/Bennekom; verdachte overvallen aangehouden
Publicatiedatum: 18-02-2004

De politie heeft dinsdag 17 februari een 26-jarige man uit Driebergen-Rijssenburg aangehouden. De man wordt verdacht van de overvallen op tankstations in Scherpenzeel ('t Zwarte Land - 6 december vorig jaar) en Bennekom (Keerkamperweg - 16 december vorig jaar). De man heeft deze feiten en een overval op een tankstation in Veenendaal inmiddels bekend. De komende dagen zal het onderzoek worden voortgezet.

De overvallen op de tankstations in Scherpenzeel en Bennekom zijn door de politie op maandag 5 januari van dit jaar aan de orde geweest in het televisieprogramma 'Opsporing Verzocht'. De informatie die naar aanleiding van deze uitzending naar voren is gekomen heeft samen met de door de politie al verzamelde gegevens uiteindelijk geleid tot deze aanhouding.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---

Wageningen, fietsster gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 18-02-2004

Een 39-jarige Wageningse is dinsdagmiddag omstreeks 12.10 uur gewond geraakt aan haar hoofd. De vrouw fietste over de Thorbeckestraat en kreeg op het kruispunt met de Troelstraweg geen voorrang voor de voor haar van links komende auto, waarin een 29-jarige plaatsgenoot reed. De vrouw is gewond geraakt aan haar hoofd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606