Gemeente Moerdijk


GEMEENTE KOOPT PERCEEL ZEVENBERGSCHEN HOEK

Het college van burgemeester en wethouders wil een perceel grond kopen aan de noordzijde van Zevenbergschen Hoek op een af te bouwen bedrijventerreintje. De bedoeling is dat het lokale transportbedrijf Lambregts er zich kan vestigen. Daarnaast is er ruimte over waar kleinschalige bedrijven uit Zevenbergschen Hoek en omgeving terechtkunnen.

Lambregts is nu gevestigd tegen de spoorlijn aan in Zevenbergschen Hoek, in de inpassingszone van de HSL. Daarom is het bedrijf al enige tijd in onderhandeling met Rijkswaterstaat over een verhuizing. De gemeente heeft al grond in eigendom aan de noordzijde van het dorp. De nu ophanden zijnde aankoop maakt de ontwikkeling van een bedrijventerreintje mogelijk als nieuwe vestigingsplaats voor Lambregts.

Een aantal factoren maken de aankoop van het perceel nu mogelijk. Lambregts heeft overeenstemming bereikt met Rijkswaterstaat over de verhuizing van zijn bedrijf. De provincie is het met de gemeente eens dat het feitelijk gaat om een al bestaand bedrijventerreintje dat als gevolg van het A16/HSL project een deugdelijke afronding behoeft. De waterbeheer-ders hebben ook aangegeven geen bezwaren te hebben. De raad beslist op 25 maart over de aankoop van de grond.

De ontwikkeling van het bedrijventerreintje is een gunstig voor Zevenbergschen Hoek. Het transportbedrijf verdwijnt uit de kern. Het bedrijf slokt weliswaar een groot deel van het terrein op, maar er blijft nog een kleine twee hectare over waar bedrijven uit Zevenbergsche Hoek of omgeving een plekje kunnen vinden. De gemeente denkt dan aan kleinschalige bedrijven, die wellicht wat krap behuisd zijn in een kern. Het terrein wordt eind 2005 bouwrijp gemaakt. De verhuizing van Lambregts staat gepland voor medio 2006.