Gemeente Moerdijk


HAALBAARHEIDSONDERZOEK WATERFRONT MOERDIJK

Op verzoek van de raad komt er snel een nieuw haalbaarheids-onderzoek naar het Waterfront Moerdijk. De gemeente heeft vijf adviesbureau´s benaderd. Begin maart wordt overeenkomstig het inkoopbeleid een keuze gemaakt uit de offertes.

Het vorige haalbaarheidsonderzoek is van 1999 en dus achterhaald. De raad heeft destijds geen keuze gemaakt uit de voorliggende varianten. Inmiddels is door de raad besloten het bestemmingsplan voor het dorp Moerdijk in tweeën te knippen. Het bestemmingsplan voor de dorpskern is vastgesteld, maar voor het havengebied niet.

Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag welke ontwikkelingen in de haven Moerdijk haalbaar zijn. Het streven van de raad is dat de ontwikkelingen budgettair neutraal zijn, oftwel dat het de gemeente in principe geen geld kost. Het resultaat van het onderzoek moet op 1 augustus aan de gemeente worden aangeleverd. De commissie Fysieke Infrastructuur kan dan op 7 september kennis nemen van het resultaat. De belanghebbenden in het gebied zijn via een brief geïnformeerd over de stand van zaken. De projectleider blijft hen informeren over de voortgang van het project.