Gemeente Moerdijk


INKOOPBUREAU SCOORT OOK IN 2003

Het inkoopbureau heeft de gemeente in 2003 ruim een half miljoen euro bespaard. Deze winst wordt geboekt in de onderhandelingen met leveranciers. Sommige winstgevende projecten zijn individueel, andere met alle gemeentes samen uitgevoerd. Van alle projecten is het gezamenlijk aanbesteden van de deeltaxi het meest succesvolle geweest.

Het inkoopbureau benadrukt dat de winst in Moerdijk niet alleen aan de inkoopfunctionaris mag worden toegerekend. Het is het resultaat van de samenwerking tussen de vakafdeling, de materiedeskundigen en inkoop. Wat ook meehelpt, is een markt met veel concurrentie, zoals het afgelopen jaar.

Er ligt ook een inkoopplan voor 2004. Het inkoopbureau verwacht dat er met name bij de aanbestedingen van werken op het gebied van wegen en rioleringen winst te behalen valt.

Op 1 januari 2004 hebben zich drie nieuwe gemeenten aangesloten bij het Inkoopbureau West-Brabant. Dat zijn Oud-Beijerland, Cromstrijen en Zundert. In totaal bestaat het inkoopbureau nu uit zeventien gemeenten.