Politie Gelderland-Midden

Barneveld, bromfietscontrole

Publicatiedatum: 18-02-2004

Tijdens een kleine bromfietscontrole zijn drie bromfietsen door middel van een rollenbank getest. Twee van de drie bromfietsen waren opgevoerd, de twee 16-jarigen uit Putten en Zwartebroek hebben hiervoor een bekeuring gekregen. De derde bromfiets, van een 17-jarige jongen uit Kootwijkerbroek, deed het plotseling niet meer bij de test. De politie heeft deze bromfiets op het bureau achtergehouden voor technisch onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, treinreizigster aangehouden voor oplichting
Publicatiedatum: 18-02-2004

Een 17-jarig meisje uit Ede is dinsdagmiddag omstreeks 14.15 uur aangehouden op verdenking van oplichting. Ze zou met een vervalste OV-studentenkaart gereisd hebben. Een conducteur die haar controleerde, zag dat het vervoersbewijs niet pluis was en schakelde de politie in. Het meisje verklaarde de kaart zelf gemaakt te hebben. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen; onderzoek tegen vijf verdachten afgerond
Publicatiedatum: 18-02-2004

De politie in Wageningen (unit Zuid) gaat haar onderzoek tegen vijf verdachten afronden. De vijf - inwoners van Wageningen en Renkum - variëren in leeftijd van 15 tot 19 jaar. Zij konden in januari worden aangehouden na de diefstal van een computer, geluidsboxen en drank uit een buurthuis in Wageningen.

Uiteindelijk heeft het gezelschap verklaart in wisselende samenstellingen verantwoordelijk gehouden te moeten worden voor een drietal inbraken in het buurthuis; de diefstal van een twintigtal jassen uit een kerk; vier diefstallen uit auto's; drie woninginbraken; een bromfietsdiefstal en de vernieling van een abri. Overigens zijn de jassen die uit de kerk werden weggenomen in een nabijgelegen gracht teruggevonden. Van de rest van de buitgemaakte goederen is niets terug gevonden. De verdachten geven aan geen uitgesproken motieven te hebben. Alle feiten werden gepleegd in Wageningen.

Drie verdachten worden door Justitie gevangen gehouden. De anderen zijn in afwachting van de terechtzitting naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---