Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 17 februari 2004

Op dinsdag 17 februari 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen.

Bouwvergunning Tango
Het college besloot de Petroplus Engineering Group vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Hoofdweg 1998, om aan de Hoofdweg 30 een onbemand Tango tankstation te realiseren. Het aantal parkeerplaatsen op dit perceel moet wel gelijk blijven. Verder verleende het college de bouwvergunning om het onbemande tankstation te kunnen bouwen. De voorzitter van de commissie Middelen en Buitenruimte wordt verzocht het besluit te plaatsen op de lijst van mededelingen van deze commissie.

Opdrachtbevestiging PWC boekjaar 2003
Het college heeft ingestemd met de opdrachtbevestiging aan accountant Pricewaterhousecoopers tot controle van de jaarrekening 2003.

Renteloze lening Stichting PCPO met betrekking tot het openhouden van de dislocatie De Ontmoeting in Fascinatio Het college stelt de raad voor om een renteloze lening van maximaal 50.000,-- beschikbaar te stellen aan de Stichting PCPO. Eerder besloot de raad al een renteloze lening te verstrekken aan het bestuur van het openbaar onderwijs bedoeld voor het openhouden van de Wonderwind in Fascinatio.

Voorstel tot het intrekken van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 1997 en tot het vaststellen van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2004 Een herziene verordening, gebaseerd op de VNG-modelverordening, is voorgelegd aan het directeurenoverleg Capelle en aan het Onderwijsplatform. Beide partijen stemden in met de verordening. Het college legt de herziene verordening nu ter vaststelling voor aan de gemeenteraad. Ook stelt het college voor de verordening referendabel te verklaren in de zin van de Tijdelijke Referendumwet.

Herziene gunning aanbesteding aanleg stamriool Reigerlaan Op 23 januari is besloten de opdracht inzake de openbare aanbesteding van stamriool en de reconstructie van de verhardingen van de Reigerlaan te gunnen aan de firma Van den Heuvel Werkendam BV uit Werkendam.
De firma nam op een andere dan de in het bestek voorgeschreven methode een post op en wenste deze niet aan te passen. Het college heeft daarom besloten de gunning in te trekken en de opdracht alsnog te geven aan de combinatie Van Delft Infra en Hazebroek & Tamerus.

Secretariaat schadebeoordelingscommissie
Het college besloot de heer P.L.C. van der Meer, in zijn hoedanigheid van juridisch medewerker van de deelsector Personeel- en Juridische Zaken, per 2 februari 2004 aan te wijzen als secretaris van de planschadebeoordelingscommissie. Hij volgt in deze functie de heer E.G. van Ossel op die een andere functie binnen de gemeente heeft aanvaard.