Ingezonden persbericht


Persbericht

Metro elke dag bij mcdonald s

Amsterdam, 18 februari 2004

De gratis krant Metro is vanaf vandaag ook elke dag gratis verkrijgbaar in 222 restaurants van McDonald's. De oplage van Metro is vanwege deze forse uitbreiding van het aantal distributiepunten verhoogd tot 345.000 exemplaren per werkdag.

Metro en McDonald's hebben na een uitgebreide proef bij enkele tientallen vestigingen van McDonald's besloten de samenwerking uit te breiden tot 222 restaurants. Tot nu toe lagen in de meeste restaurants enkele exemplaren van traditionele dagbladen.

Metro-directeur Silvio de Groot: "Het concept van Metro, het nieuws van de afgelopen 24 uur aanbieden in een krant die in 20 minuten te lezen is, past prima bij de behoefte van de bezoeker van McDonald's. Zeker bij het ontbijt mag een moderne ochtendkrant niet ontbreken. We laten met dit initiatief tevens zien dat het einde van onze groei nog lang niet in zicht is." Voor McDonald's Nederland is het dagelijks aanbieden van de gratis kranten een extra service voor al haar gasten.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Silvio de Groot, algemeen directeur Metro Holland, 020 511 4000 /06 21843755.

Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag in een oplage van 345.000 en op zaterdag in een oplage van 200.000 gratis verspreid via de NS-stations, RET Rotterdam, enkele universiteiten, veerdiensten, ziekenhuizen en parkeergarages. De 1.205.000 lezers (NOM DoelgroepMonitor, nov. 2002-okt. 2003) zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend.

Metro is het grootste gratis dagblad van de wereld. Metro wordt uitgegeven in 34 edities in 16 landen in 14 talen: Stockholm, Malmö, Gothenburg, Denemarken, Kopenhagen, Aarhus, Helsinki, Hongarije, Praag Warschau, Nederland, Rome, Milaan, Athene, Barcelona, Madrid, Zaragoza, Sevilla, La Coruna, Alicante, Valencia, Parijs, Marseille, Lyon, Toulouse, Lille, Santiago de Chili, Philadelphia, Boston, Toronto, Montreal, HongKong, Seoel en Pusan.