Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 februari 2004

Waarschuwingsbonnen Business & Sciencepark

Laatste waarschuwing parkeren tijdens voetbalwedstrijden in het Arke stadion.

Enschede

Vanaf december 2003 zijn voor het Business & Sciencepark in Enschede nieuwe parkeerregels van kracht. Voor het gehele park is een parkeerzone ingesteld en zijn er diverse fysieke maatregelen genomen om het parkeren op groenstroken en fiets- en voetpaden tijdens voetbalwedstrijden van FC Twente te voorkomen. Parkeren langs de weg levert gevaarlijke situaties op en is bovendien onnodig. Er zijn voldoende parkeerplaatsen bij het Arke stadion en bij de diverse bedrijven in de directe omgeving. Om bezoekers te laten wennen aan de nieuwe regels heeft de politie in eerste instantie waarschuwend opgetreden. Zo kregen tijdens de laatste thuiswedstrijd van FC Twente op 7 februari jl. 450 foutparkeerders een waarschuwingsbon. Tijdens de eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 28 februari geldt een laatste waarschuwingsactie. Daarna zal de politie parkeerboetes met een hoogte van 45 euro uitschrijven.

Aanhoudingen na bedreiging

Twee jongens aangehouden na uiten bedreigingen op internet

Enschede

Maandag 16 februari jl. werd namens het Bonhoeffercollege in Enschede aangifte gedaan van bedreiging van enkele medewerkers van de school. De bedreigingen werden gedurende het afgelopen weekend 14 en 15 februari gepleegd via internet. De politie stelde een onderzoek in en naar aanleiding hiervan werden dinsdag 17 februari aan het eind van de middag twee Enschedese jongens van 16 en 18 jaar aangehouden. Beiden zijn in de loop van de dinsdagavond in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten.De jongste van de twee is leerling van de betreffende school. In het belang van het onderzoek worden geen mededelingen gedaan met betrekking tot het hoe en waarom van de bedreigingen. (bps: 04-019355)

Aanhouding fietsendief

Man aangehouden die poogt fietsen te stelen

Enschede

Dinsdagmiddag 17 februari omstreeks 17.00 uur werd door surveillerende politiemensen tussen gestalde fietsen op het Molenplein in Enschede een man waargenomen. Gezien werd dat deze probeerde een fiets open te breken, wat tot drie keer toe, bij drie verschillende fietsen, niet lukte. De man, een 41 jr. Enschedeer, die als veelpleger te boek staat, werd aangehouden en aan het bureau in verzekering gesteld en opgesloten. Donderdag 19 februari zal hij bij justitie in Almelo worden voorgeleid. (bps: 04-020148)

Aanhouding autokraker

Man aangehouden na onderzoek met betrekking tot auto-inbraak

Enschede

Op 16 december vorig jaar werd ingebroken in de auto van een 36 jr. Enschedese die geparkeerd had gestaan op het Miroterrein aan de Noord Esmarkerrondweg in Enschede. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding hiervan werd dinsdagmiddag 17 februari met toestemming van de officier van justitie een 39 jr. Enschedeër aangehouden. Ook deze 39 jr. staat als veelpleger te boek en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (bps: 04-162731)

Aanhouding bij overval

Jongen wordt door getuigen overmeesterd bij gewapende overval

Enschede

Dinsdagavond 17 februari om ongeveer 23.20 uur wordt een overval gemeld op een cafetaria aan de Dennenweg in Enschede. Toen de politie ter plaatse kwam werd een naar later bleek 16 jr. jongen door getuigen vastgehouden die de overval gepleegd had. Hij werd door de politiemensen overgenomen en aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. Vast kwam te staan dat de 16 jr. de cafetaria was binnen gekomen en een flesje frisdrank had besteld. Op het moment dat dit door een medewerker van de cafetaria aan hem wordt gegeven, bedreigt de 16 jr. de medewerker met een op een pistool gelijkend voorwerp en doet een greep in de kassa.. De medewerker pakt de hand van de overvaller vast en probeert de greep in de kassa te verhinderen. Hij vlucht dan naar de achterzijde van de zaak en weet een deur dicht te doen zodat de overvaller die achter hem aankomt, niet meer bij hem kan komen. Hij waarschuwt daarop in een naast gelegen pand de politie en een getuige die samen met een ter plaatse gekomen tweede getuige de overvaller overmeesteren en aan de politie overdragen. Het wapen, wat overigens niet echt bleek te zijn, is in beslag genomen. (bps: 04-020266)

Jan Camphuis.: 053-4555588

---- --