Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 februari 2004

Diefstallen opgelost

Met de aanhouding van een verdachte komt de politie meerdere diefstallen op het spoor

Almelo

Met de aanhouding van een 25-jarige Almeloër wegens winkeldiefstal op 17 januari jl. kwam de politie meerdere diefstallen op het spoor. Het vermoeden bestond reeds dat de verdachte zich aan meerdere delicten had schuldig gemaakt. Hij wilde schoon schip maken en bekende 16 diefstallen. Uit het daarop ingestelde onderzoek kwam de politie op het spoor van meerdere verdachten en enkele helers en loste nog eens ruim 10 zaken op. Als verdachte van diefstal werden nog eens twee verdachten aangehouden; een 19- man en een 18-jarige vrouw, beide uit Almelo. Zij bekenden zich eveneens schuldig te hebben gemaakt aan winkeldiefstallen in Almelo en omgeving. In de woning waar zijn verbleven, welke door de drie verdachten in oktober 2003 als kraakpand in gebruik is genomen, trof de politie meerdere goederen afkomstig van diefstal aan. De verdachten pleegden de diefstallen vanaf oktober 2003 bijna dagelijks om in hun levensonderhoud en drugsgebruik te kunnen voorzien. Zij zijn alle in bewaring gesteld en zijn nog opgesloten. Tegen twee verdachten, een 69-jarige en een 21-jarige Almeloër wordt proces-verbaal opgemaakt wegens heling.

Persbericht van 18 januari 2004:

Notoire winkeldief aangehouden

Veelpleger aangehouden, wil schoon schip maken

Almelo

Zaterdagmiddag 17 januari om ongeveer 13 uur werd bij een schoenenzaak aan de Grotestraat in Almelo een winkeldief door personeel aangehouden die een paar schoenen had gestolen. Hij, een 25 jr. man zonder vaste woon of verblijf plaats, werd overgeven aan de politie die hem meenam naar het bureau. Hier bleek het te gaan om een stelselmatige dader die na overleg met de officier van justitie in verzekering werd gesteld en opgesloten. Het vermoeden bestaat dat de 25 jr. voor meer zaken verantwoordelijk is geweest waarvoor hij nog moet worden afgehoord. Zelf heeft hij reeds aangegeven dat hij schoon schip wil maken. Onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-006748)

Aanhouding wegens stalken

Man aangehouden nadat hij zijn ex onophoudelijk blijft lastig vallen

Rijssen

Op dinsdag 17 februari doet een 21-jarige inwoonster van Rijssen aangifte van stalking. Zij wordt onophoudelijk lastig gevallen door haar ex-vriend, een 21-jarige Rijssenaar. Deze is reeds recentelijk voor hetzelfde feit veroordeeld. Na het uitzitten van zijn straf gingen de stalkingen gewoon door. In overleg met justitie is de verdachte op dinsdag 17 februari aangehouden en in verzekering gesteld. Hij zal opgesloten blijven tot aan zijn voorgeleiding vrijdag aanstaande. (bps: 04-011206)

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen scooter en personenauto, waarbij scooterrijdster en passagier gewond raken

Westerhaar-Vriezenveense Wijk

Op dinsdag 17 februari omstreeks 14.02 uur vond op de kruising Leidijk/Oranjestraat een aanrijding plaats tussen een scooter en een personenauto. De scooterrijdster met duopassagier reed links achter een personenauto over de Leidijk, komende vanuit de richting P.M. Hackstraat. Deze personenauto sloeg op de kruising rechts af de Oranjestraat in. Vanuit diezelfde Oranjestraat trok een personenauto, bestuurd door een 50-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk net op. De scooterrijdster gaf gas en wilde nog net voor deze auto langs trekken, ondanks dat ze hem voorrang moest verlenen. Er volgde een aanrijding waarbij de scooterrijdster en haar passagier, beiden 16-jarige meisjes uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk gelanceerd werden. Beiden zijn met ernstig beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht.(bps: 04-0200058)

Milieucontroles

Op verschillende plaatsen in het district zijn bij milieucontroles overtredingen geconstateerd

Wierden, Hoge Hexel en Vriezenveen

Op dinsdag 17 februari is een milieucontrole gehouden in het district Noord-west Twente. In Wierden werd op twee locaties aan de Heerdinksschotweg een grote hoeveelheid mestopslag aangetroffen Eenmaal 12 m3 (PV tegen 48-jarige Wierdense) en een maal 250 m3 (PV tegen 44-jarige Almeloër). Deze laatste kreeg teven een PV wegens het lozen van afvalwater in de sloot in plaats van op het riool. Aan de Piksenweg in Hoge Hexel werd een mestopslag aangetroffen van 590 m3. PV tegen 53-jarige man uit Hoge Hexel. In Vriezenveen aan de Oosteinde werd een mestopslag van 20 m3 aangetroffen. PV tegen een 58-jarige Vriezenveense. (bps: 04-020141/03/45/04/019870)

Bromfietscontrole

Bromfietscontrole

Wierden

Op dinsdag 17 februari werd tussen 07.15 en 09.00 uur een bromfietscontrole gehouden aan de Almelosestraat. In totaal werden 38 bromfietsen gecontroleerd. Daarvan kregen er 4 een PV voor overschrijden constructiesnelheid en 1x PV voor het rijden zonder verzekering. (bps: 04-019790

Doorrijden na aanrijding

Politie roept getuigen op van doorrijden na aanrijding

Wierden grens Helledoorn

Op zondagavond 15 februari omstreeks 21.40 uur vond er op de Provincialeweg Zuna (N347) een aanrijding plaats, ter hoogte van het garagebedrijf aldaar. Dit werd gemeld door een chauffeur van een vrachtauto. Hij was getuige geweest van het ongeval en wist te vertellen dat er een Renault 19 bij betrokken was geweest. De politie ging ter plaatse, doch trof daar niets aan. Korte tijd later meldde zich een 72-jarige vrouw uit Nijverdal bij de politie. Zij meldde bij de politie dat zij betrokken was geweest bij een aanrijding die avond op genoemde locatie. Zij was vanuit richting Rijssen gereden toen haar uit tegenovergestelde richting een vrachtauto tegemoet kwam. Tevens was een personenauto bezig deze vrachtauto in te halen. Er dreigde een frontale aanrijding doch de tegenligger stuurde op het laatste moment naar links. Daarbij ramde deze auto nog net de rechter voorzijde van de auto van de 72-jarige. De tegenligger reed de berm in en vervolgens het links gelegen fietspad op om zonder te stoppen zijn weg richting Rijssen te vervolgen. De 72-jarige voelde zich aan de dood ontsnapt en was daarna geheel overstuur huiswaarts gereden. Van de vrachtautochauffeur zijn geen gegevens bekend en de politie wil graag in contact komen met deze getuige. Ook roept zij eventuele andere getuigen op zich te melden (0900-8844). De doorrijder reed in de eerder genoemde Renault 19. (bps: 04-019178)

Hennepkwekerij ontmanteld

Politie treft op zolder van een woning een hennepkwekerij met 280 planten aan

Overdinkel

Op een zolder van een woning aan de Veldkamp in Overdinkel trof de politie dinsdagmorgen 17 februari een hennepkwekerij aan met 280 planten. De stroom bleek illegaal afgetapt te worden. De planten en apparatuur werden in beslag genomen en na overleg met justitie vernietigd. Tegen de 44-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-019788)

Verdachten aangehouden

Politie houdt verdachte aan na aantreffen van hennepkwekerij; tijdens verhoor komt een andere zaak aan het licht, waarna een tweede aanhouding plaatsvindt

Almelo

Dinsdagmorgen 17 februari trof de politie in een woning aan de Parallelweg in Almelo een hennepkwekerij aan. Zowel op de eerste verdieping als op de zolder werden planten aangetroffen, in totaal 622 hennepplanten. De planten en bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen en in overleg met justitie vernietigd. De bewoner, een 43-jarige man uit Almelo, werd aangehouden.

Tijdens verhoor op het politiebureau vertelde hij dat hij maandagmiddag 16 februari op bezoek was geweest bij een familie aan de Burcht in Almelo. Hij wilde een stereo-installatie ophalen, die de familie van hem geleend had. Tijdens dit bezoek werd hij echter door een van de bewoners, een 49-jarige man uit Almelo, met een vuurwapen bedreigd. Hij deed aangifte van bedreiging en van verduistering van de stereo-installatie. Hij vertelde tevens dat hij zelf ook in het bezit was van een vuurwapen. De 43-jarige verdachte is inmiddels in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie hield nog diezelfde dag, dinsdag 17 februari, omstreeks 18.30 uur de 49-jarige verdachte in zijn woning in Almelo aan. Ook hij is inmiddels in verzekering gesteld. Nader onderzoek volgt. (bps: 04-019470, 04-020088)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --