Interoute voice-campagne: minstens 30% besparingen op internationale zakelijke telefonie

Amsterdam, 18 februari 2004 ­ Interoute, eigenaar en operator van een van de meest hoogwaardige en wijdvertakte netwerken voor spraak en data in Europa, start deze week met een uitgebreide campagne gericht op grotere ondernemingen die veel internationale telefoonkosten maken.

Algemeen wordt aangenomen dat gemiddeld éénderde van een werkdag aan telefoongesprekken wordt besteed. Ook is gebleken dat ongeveer eenderde van Europese ondernemingen het afgelopen jaar heeft willen bezuinigen op telecomkosten. De prijs-kwaliteitverhouding van telefoonkosten wordt dan ook steeds belangrijker voor met name grote ondernemingen. Parallel hieraan kondigde marktanalist IDC eerder deze week al aan dat het verwacht dat de markt voor voice over ip diensten verder zal groeien, als gevolg van het stijgende succes van ip vpn en breedband.

Interoute is 100% eigenaar van 18.000 km glasvezelnetwerk dat reikt tot middenin in de grootste Europese zakencentra. Interoute (www.interoute.com/voice) biedt de hoogste kwaliteit spraakdiensten en beste serviceniveaus via het meest uitgebreide netwerk in Europa. Omdat Interoute het gehele verkeer zelf afhandelt - van de buis in de grond tot de telefooncentrale - , kan gegarandeerde kwaliteit tegen de scherpste prijs worden geboden. Internationale belkosten, zowel naar vast als mobiel, worden verlaagd met minstens 30% ten opzichte van de nationale telecomaanbieder. Voor onderling bellen tussen internationale bedrijfsvestigingen kunnen deze besparingen relatief nog hoger oplopen.

Berend Jan van Maanen, Country Manager Benelux & Nordics van Interoute: "Veel bedrijven maken zonder het te weten allang gebruik van ons netwerk omdat andere telecomaanbieders vaak netwerkcapaciteit van ons afnemen. Door direct zaken met ons te doen kunnen bedrijven met internationale vestigingen nog meer besparen. Als volledig eigenaar van een netwerk dat door heel Europa ligt, kunnen wij daarbij ongekende garanties geven op het gebied van netwerkkwaliteit".

In het kort:

· Derde generatie vaste spraak-en data netwerken.
· Diversiteit aan diensten: Classic Voice ­ Advanced Inbound Servoices ­ Voice VPNs (via MPLS IP-VPN platform)

· Wereldwijd 350 routes.

· Open programmeerbare standaarden voor makkelijke integratie van applicaties

· Besparingen van minstens 30%

Interoute ­ eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak en data in Europa ­ verzorgt intelligente netwerkservices voor uiteenlopende bedrijven waaronder telecommunicatiebedrijven en grote ondernemingen. Interoute heeft een eigen glasvezelnetwerk van 18.000 km en reikt tot in alle belangrijke Europese zakencentra in : Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Londen, Madrid, Milaan, München, Nice, Parijs, Rome, Rotterdam, Stuttgart, Wenen en Zürich. Voor meer informatie over Interoute: www.interoute.com