Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Samsung breidt printerprogramma uit met duplex kleurenlaserprinter

Samsung kleurenprinter drukt in topsnelheid pagina's haarscherp in kleur af

Delft, 18 februari 2004 - Samsung breidt haar huidige assortiment zwart/wit printers met een duplex kleurenprinter uit. Met de introductie van de CLP-500 duplex kleurenprinter speelt Samsung in op de toenemende vraag van zakelijke gebruikers naar sterk presterende kleurenlaserprinters. Per minuut produceert deze kleurenprinter vijf haarscherpe pagina's in kleur of twintig zwart/wit pagina's. De CLP-500 is hiermee één van de snelste in zijn klasse. Zelfs zware bestanden drukt het apparaat in een mum van tijd af. De CLP-500 vormt voor Samsung het begin van een uitgebreide lijn kleurenlaserprinters met een gunstige prijs/kwaliteitsverhouding.

De CLP-500 print rapporten en presentaties in de ware kleuren. Dankzij de Tone Reproduction Curve-technologie van Samsung zwakken kleuren tijdens een printrun niet af. In de hoge resolutie mode rollen de kleurenprints in een resolutie van maar liefst 1.200 dpi uit het apparaat. De CLP-500 is bovendien opvallend stil. Door de toepassing van de unieke NO-NOISE®-technologie komt de kleurenlaserprinter nooit boven 48 decibel uit. Dat is vergelijkbaar met zacht gefluister. Printopdrachten hoeven de werkomgeving dan ook niet langer te verstoren.

De compacte printer voldoet aan de behoeften van veeleisende zakelijke gebruikers. Zo drukt het apparaat standaard dubbelzijdig af. En met één druk op de knop print de CLP-500 enkelzijdig. Grootgebruikers van papier kunnen met de optionele papierlade de printcapaciteit ruimschoots verdubbelen van 350 vel naar 850 vel. Ook het verwisselen van de toner is heel gemakkelijk. Door het slimme ontwerp is een nieuwe toner in drie eenvoudige handelingen geplaatst. De USB 2.0 interface en het ingebouwde geheugen - dat kan worden uitgebreid naar 192 Mb - zorgen ervoor dat de printer zelfs de zwaarste presentaties rap verwerkt. Ten slotte is de CLP-500 door de geïntegreerde parallelle poort en de optionele 802.11B- en Ethernetverbinding voor nagenoeg alle netwerken geschikt.

Samsung is met vijftien jaar kennis en ervaring internationaal een sterke speler op het gebied van printers. Het Koreaanse concern is op dit moment nummer twee in de fabricage van printer-engines wereldwijd. Het unieke aan de printers van Samsung is dat ze voor 100 procent uit Samsung-onderdelen bestaan.

De CLP-500 duplex kleurenlaserprinter is begin april leverbaar voor een verkoopprijs van ¤ 769, inclusief B.T.W. De CLP-500N, inclusief netwerkkaart, kost ¤ 879, inclusief B.T.W.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 75.000 medewerkers en 89 kantoren gevestigd in 47 landen. De onderneming behaalde in 2003 een totale omzet van ¤ 29,7 miljard en een nettowinst van ¤ 4,1 miljard. Wereldwijd is Samsung toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, flat panel displays en digitale convergentietechnologie. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van geavanceerde geheugenchips, TFT-LCD displays, CDMA mobiele telefoons, kleurenmonitoren, videorecorders, televisies, magnetrons en NAND flash memory. Samsung Electronics is opgebouwd uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business. In de Benelux verkoopt Samsung Electronics PC-randapparatuur, telecommunicatieproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Delft en Wommelgem. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux.

Samsung is als Olympisch partner nauw betrokken bij de Olympische Spelen 2004 in Athene. Samsung is co-presenter van de eerste mondiale Olympische fakkeltocht, die op 23 juni Amsterdam aandoet. Als officiële Wireless Communications Equipment Partner ontwikkelt Samsung een geavanceerd draadloos informatiesysteem voor de organisatoren en officials van de Olympische Spelen.

Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.



Ingezonden persbericht