Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe versie AutoCAD verbetert de coördinatie van de documentenstroom gedurende het ontwerp- en Lifecycle Management proces

Autodesk-gebruikers behalen met AutoCAD 2005 en hieraan gerelateerde producten maximaal productiviteitsvoordeel bij projectmatig werken en tijdens ontwerp en beheer.

Barendrecht, 18 februari 2004 ­ De belangrijkste vernieuwingen in de nieuwste versie van AutoCAD (AutoCAD 2005) richten zich op verbeteringen in de digitale workflow en in de teken- en ontwerpprocessen zelf. Met AutoCAD 2005 beheren en publiceren gebruikers 'sheet sets' (complete sets DWG-bestanden, inclusief printklare tekenvellen en verschillende views) en kunnen ze onderling projectinformatie uitwisselen en becommentariëren. Hierdoor zijn gebruikers wereldwijd in staat sneller en efficiënter te werken, zowel individueel, als in een team.

Lifecycle Management (het effectief beheer en volgen van complexe data tijdens de duur van het project) is een essentiële succesfactor voor Autodesk-gebruikers die werken in de bouw, aan infrastructurele werken (GIS en civiele techniek) en in de productie-industrie. De nieuwe serie AutoCAD-producten sluit naadloos aan op deze vraag van de markt. De productiviteit is van essentieel belang voor bedrijven die zich bezighouden met ontwerpen, beheren en delen van complexe data en ontwerpinformatie. Of het nu gaat om complexe 2D- en 3D-ontwerpen, door data aangestuurde analyses en kaartontwerp of objectgebaseerd modelleren. Met verhoging van de productiviteit zorgt AutoCAD 2005 voor kostenreductie en efficiencyverbetering gedurende de gehele levenscyclus van de producten.

Eén consistente set van tekeningen
De AutoCAD-software is gegroeid van een programma voor het tekenen van één pagina, naar een oplossing om een gehele set projecttekeningen te maken en te beheren. Een complete set tekeningen kan uit honderden pagina's bestaan. Maar een complete sheet set is nog veel meer, want hierin worden de tekeningen aangevuld met annotaties met verwijzingen, views en andere ontwerpgegevens die bij het project horen. De projectteams hebben de informatie die is opgenomen in de sheet set nodig om effectief informatie uit te wisselen en zich gedurende het gehele project te verzekeren van een consistente, goede kwaliteit. Totnogtoe stelde de gebruiker op zijn computer een file- en folderstructuur samen en hield deze zelf bij. Met de nieuwe Sheet Manager wordt de relatie van de bestanden op een logische wijze vastgelegd volgens een opzet die de gebruiker zelf kan definiëren. Het systeem houdt de wijzigingen en verwijzingen bij. Binnen een netwerk kunnen meer gebruikers een sheet set inzien en gebruiken. Met de Sheet Set Manager tool pallet zijn sheets eenvoudig toe te voegen of te verwijderen, te hernoemen of te hernummeren.

Effectieve communicatie
Een ander essentieel onderdeel van de ontwerpcyclus is dat verschillen leden van een projectteam tekeningen willen kunnen zien en beoordelen. Dit proces is nu digitaal te doorlopen door de tekeningen te publiceren via het Autodesk Design Web Format dat in de nieuwe AutoCAD-software is ingebouwd. Op ieder moment van de projectcyclus kunnen afbeeldingen digitaal heen en weer worden gestuurd, waarbij het onmogelijk is om wijzigingen in de ontwerpen aan te brengen. Het is wel mogelijk om opmerkingen te plaatsen of te printen. Hiervoor heeft de gebruiker de beschikking over Autodesk DWF Composer. Gebruikers kunnen ook de gratis Autodesk DWF Viewer gebruiken. Dit is een eenvoudige applicatie om tekeningen in DWF-formaat te bekijken.

Autodesk AutoCAD 2005-producten
AutoCAD 2005 vormt de basis voor de volgende producten: AutoCAD LT 2005, Autodesk Architectural Desktop 2005, Autodesk Map 3D, Autodesk Land Desktop 2005, Autodesk Civil Design 2005, Autodesk Survey 2005 en Autodesk Raster Design 2005. AutoCAD 2005 vormt ook de basis voor de toekomstige versies van AutoCAD Mechanical en de applicaties AutoCAD Electrical en Autodesk MapGuide. Het platform voor modelmatig ontwerpen in de bouw, Autodesk Revit 6, is compatibel met de nieuwe AutoCAD 2005-producten.

Prijs en beschikbaarheid
De meeste softwareproducten van Autodesk zijn volgende maand verkrijgbaar bij erkende Autodesk-resellers (www.autodesk.nl/reseller). Deze producten zijn ook verkrijgbaar via het Autodesk Subscription Program. Bezoek www.autodesk.com/subscription voor meer informatie over dit programma. Bezoek www.autodesk.com voor meer informatie over Autodesk-software.
Autodesk
Autodesk, Inc., opgericht in 1982, is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele data diensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren, gebruiken gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten kijk op www.autodesk.nl
Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel.: 010 288 50 32
GSM: 06 22 695 697
e-mail: sjoerd.lazeroms@autodesk.com

Potters PR
Monique Potters
Tel.: 0345 501595
GSM: 06 28 889 632
e-mail: monique@potterspr.nl

Tielerweg 52 - 4191 NG GELDERMALSEN