Gemeente Apeldoorn

Verkeersslachtoffer confronteert scholieren

Op woensdag 18 februari 2004 van 14.00 uur tot 15.00 uur organiseert Gemeente Apeldoorn met behulp van TeamAllert een Roadshow in de aula van het Edisoncollege aan de Waleweingaarde 103 in Apeldoorn.

De Roadshow is een confrontatie van een blijvend beschadigd verkeersslachtoffer met valide jongeren van het Edisoncollege in de leeftijdsgroep 15-16 ( beginnende snor- en bromfietsers). Het waargebeurde verhaal wordt aangevuld met de verhalen van hulpverlenende instanties, die zowel hun beroepsmatige inzet als hun eigen emotionele ervaringen vertellen. Daarnaast maakt ook een relatie van het slachtoffer duidelijk wat de impact is van een ongeval op een gezin en het relatienetwerk van het slachtoffer.

Het doel is dat jongeren zich bewuster gaan gedragen in het verkeer. Het project levert een significante bijdrage aan de reductie van het aantal slachtoffers in deze zeer kwetsbare doelgroep. In een theaterachtige setting komt de confrontatie tot stand die jongeren een spiegel voorhoudt met betrekking tot het eigen verkeersgedrag.

Voor het laatst bijgewerkt op: 18-feb-2004 01:08