Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 18 FEBRUARI 2004 raadsvergadering
De gemeenteraad vergadert op donderdag 19 februari aanstaande vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis. Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:

* startnotitie uitvoering Wet Werk en Bijstand;
* aanbesteding accountantscontrole

* vaststelling integriteitscode bestuurders en ambtenaren;
* verkeerssituatie Onderdendam;

* voorbereidingsbesluit bouw bedrijfspand met kantoorruimte, De Vlijt 28B, Bedum;

* verzoek wijziging bestemming voormalige bedrijfswoning Westerseweg 13, Zuidwolde.

De vergadering is openbaar. Voorafgaand aan de vergadering kan op een of meer agendapunten worden ingesproken. Als u hiervan gebruik wilt maken, dan moet dat worden gemeld bij de raadsgriffier, de heer E. de Vries, tel. 050-3018282.
De collegevoorstellen liggen op het gemeentehuis, afdeling Bestuurszaken, ter inzage.

inspraakbijeenkomst

De gemeente wil een kunstgrasspeelveld (`Cruyff Court') met bijbehorende voorzieningen aanleggen in de buurt van de `Bedumer Bult' aan de Waldadrift in Bedum.
Op deze locatie is al een speelweide met twee doelen aanwezig. Voor de aanleg van het `Cruijff Court' en de bijbehorende voorzieningen moet vrijstelling worden verleend van het bestemmingsplan. De huidige bestemming is `bos'. Over de vrijstelling en de toekomstigeinrichting van hetterrein wordt een inspraakbijeenkomst gehouden. Die heeft plaats op donderdag 26 februari 2004, om 19.00 uur in het Trefcentrum, Prof. Mekelstraat 1, Bedum.

N.B. Het aan te leggen `Cruijff Court' is vooral bedoeld voor de jeugd. Het gemeentebestuur roept daarom ook jongeren op de bijeenkomst bij te wonen !

grof metaalafval

Op vrijdag 27 februari aanstaande wordt in de hele gemeente grof metaalafval opgehaald. Dit gebeurt op afroep. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Als u grof metaalafval wilt aanbieden, meldt u dat dan uiterlijk op donderdag 26 februari, voor 12.00 uur (tel. 050-3018218). Gaat het om een koelkast of een vriezer ? Maakt u daar dan melding van. Dezeworden namelijk apart ingezameld en verwerkt. bouwvergunningen

* vernieuwen schapenstal/schuur en onderbrengen logiesfunctie, Middelstumerweg 24, Onderdendam (ontv. 10-02);
* veranderen voorzieningen gebruiksvergunning en beveiliging, Schoolstraat 12, Bedum (ontv. 13-02);

* uitbreiden woning Bosuil 20, Bedum (ontv. 13-02).

aangevraagde bouwvergunning (licht):

* plaatsen carport Kerkuil 17, Bedum (ontv. 09-02). verleende bouwvergunningen (regulier):

* plaatsen reclamebord Noordwolderweg 51, Zuidwolde (verl. 09-02);
* veranderen dakbedekking en dakconstructie Noordwolderweg 2, Noordwolde (verl. 09-02);

* veranderen onderdoorgang, Boterdiep Wz 45, Bedum (verl. 13-02). burgemeester en wethouders, Postbus 38, 9780 AA Bedum. De datum van verlening staat tussen haakjes vermeld.

kapvergunning

Burgemeester en wethouders willen een kapvergunning verlenen aan de gemeente Bedum voor het kappen van vier berken, een larix, een blauwceder en een esdoorn op de percelen Schoolstraat 1,7,9,13 en Prof Ridderbosstraat 3 in Bedum.
Op deze percelen zal de uitbreiding van het gemeentehuis en de nieuwbouw van appartementen plaats gaan vinden. De aanvraag ligt vanaf 18 februari 2004 14 dagen lang ter inzage in het gemeentehuis, afdeling VROM. Tijdens deze termijn kunnen schriftelijke zienswijzen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders.

monumentenvergunning

Door de vereniging P.C.B.O. is een aanvraag om vergunning in de zin van artikel 11 van de Monumentenwet 1988 ingediend voor het veranderen van schoolgebouw `De Regenboog' gelegen aan Schoolstraat 12 te Bedum. De veranderingen bestaan uit voorzieningen ter verhoging van de brandveiligheid.
De aanvraag ligt met ingang van 19 februari 2004 gedurende 14 dagen tijdens kantooruren ter inzage op het gemeentehuis, afdeling VROM. Tijdens deze periode kunnen zienswijzen bij burgemeester en wethouders naar voren worden gebracht.

wet milieubeheer

Voor verschillende soorten inrichtingen (bedrijven) die onder de Wet milieubeheer vallen, zijn algemene regels vastgesteld. Inrichtingen die aan die regels voldoen, worden vrijgesteld van de wettelijke vergunningplicht. Volstaan kan worden met een kennisgeving door het indienen van een meldingsformulier. Van de volgende inrichtingen zijn zulke meldingen ontvangen:

* PT caravans, Noordwolderweg 32, Noordwolde (oprichten werkplaats voor kleinschalige reparaties van toer-caravans: Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer);
* Kruidvat Retail B.V., Renswoude (het van toepassing worden van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer op Trekpleisterfiliaal, Grotestraat 15C, Bedum);
* B. Kauw, Uiterdijk 18, Onderdendam (oprichten verkooppunt van koffie, thee, koek, frisdrank, snoep en ijs aan Uiterdijk 18, Onderdendam: Besluit horeca,- sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer).

De meldingsformulieren liggen vanaf vandaag 14 dagen lang ter inzage op het gemeentehuis, afdeling VROM, tel. 050-3018911.

verkeersmaatregel

Op zaterdag 21 februari aanstaande wordt in de manege aan de Wroetende Mol 3A in Bedum een rundveeshow gehouden. In verband daarmee geldt die dag tussen 8.30 en 16.00 uur een parkeerverbod voor de Wroetende Mol.