Provincie Limburg

Wiel Aerts voorzitter bestuur Limburgs Museum

Het College van Gedeputeerde Staten heeft vandaag, op aanbeveling van en uit het bestuur van het Limburgs Museum de heer Wiel Aerts aangewezen als nieuwe voorzitter van de Stichting Limburgs historisch en volkskundig Museum (Limburgs Museum). De heer Aerts volgt daarmee de huidige voorzitter op, de heer Jan L. van den Brandt.

Recent zijn vier nieuwe leden toegetreden tot het bestuur. Het gaat hierbij om mevrouw Marlies de Loo (Gennep) en de heren Jean Bronckers (Eijsden), Wiel Aerts (Venlo) en Servaas Huijs (Grubbenvorst). Per 16 april nemen vier zittende leden afscheid op grond van de statutair vastgestelde maximum zittingstermijn van 12 jaar. Naast Jan L. van de Brandt vertrekken, allen na een zittingsperiode van 12 jaar, mevrouw C. Wijers, de heer A. Nieukerke (vice-voorzitter) en de heer R. Vermaaten (secretaris).
Gedeputeerde Staten (GS) spreken waardering voor de vertrekkende bestuursleden en in het bijzonder voor voorzitter Jan van den Brandt. Onder zijn inspirerende leiding is de nieuwbouw van het Limburgs Museum tot stand gekomen. Met name refereren GS aan de persoonlijke inbreng van de heer van den Brandt bij de oprichting van het Limburgs Museum, eerst vanuit de gemeente, vervolgens als bestuurslid en als lid van de bouwcommissie. De wijze waarop de scheidend voorzitter als materieel bouwheer en als vertegenwoordiger van de provincie binnen de afgesproken kaders heeft gefunctioneerd waardeert het college van GS zeer. De successen die het museum heeft behaald zijn mede aan de inspanningen van Jan van den Brandt als voorzitter en als klankbord voor de directie te danken, aldus gedeputeerde Odile Wolfs.

De bestuurssamenstelling per 16 april is als volgt: De heer W. Aerts (voorzitter), mevrouw M. de Loo (vice-voorzitter), de heer S. Huijs (secretaris), de heer R. Imkamp (penningmeester) en de heren J. Bronckers en P. Nissen (beiden lid).

18-2-2004 12:25