Gemeente Heythuysen

Nieuws

Informatieavonden IBA-systemen

De gemeenteraad van Heythuysen heeft in zijn vergadering van 10 februari 2004 een nieuw Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP) vastgesteld. Dit plan is een verplichting ten gevolge van de Wet Milieubeheer. In de Wet Milieubeheer staat ook vermeld dat het per 1 januari 2005 verboden is om ongesaneerd afvalwater te lozen in de bodem of op oppervlaktewater.
Voor een 185-tal panden is ontheffing van de zorgplicht aangevraagd bij de Provincie Limburg. Om de bewoners van de betreffende panden de helpende hand toe te reiken en te ontzorgen van hun plicht om afvalwaterlozingen te saneren, heeft de gemeente besloten om een IBA-project op te starten.
Om uitleg te geven over wat een IBA-systeem precies is en hoe het functioneert, alsmede de verdere gang van zaken over de uitvoering van het project, zullen er 2 bewonersavonden gehouden worden. De eerste avond is op maandag 1 maart 2004 in de Baexheimerhof, Kerkstraat 1a te Baexem. De tweede avond wordt gehouden op dinsdag 2 maart in Zaal Geraats, Markt 5 te Grathem.

Beide avonden zullen om 19.30 uur aanvangen. De bewoners van de betreffende panden hebben inmiddels per post een uitnodiging gekregen om zich aan te melden voor één van de avonden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij ing. B. Majolée, beleidsmedewerker gemeentewerken, telefoonnummer 0475-499391.