Politie Drenthe

dinsdagmiddag 17-2-2004

Assen 17-02-2004 - Nieuws Politie Drenthe

Agent gewond bij aanhouding verdachte

ASSEN - Een 47 jarige hoofdagent van de Asser politie heeft maandagavond bij zijn poging een automobilist aan te houden onder meer verwondingen opgelopen aan zijn heup en kneuzingen aan het bovenbeen. De politie verleende assistentie aan medewerkers van de douane bij een aanhouding aan het Abel Tasmanplein in Assen De 54-jarige bestuurder van een personenauto uit Zwolle was de douanemensen opgevallen omdat hij in een auto met Duits kenteken reed. Nadat ze de man aan de kant hadden bleek bij onderzoek dat de bestuurder in het opsporingsregister staat, omdat hij nog gehoord moet worden vanwege het mogelijk plegen van een strafbaar feit. De agent sprak de bestuurder aan en vertelde de verdachte dat hij was aangehouden. Vervolgens gaf de man gas en reed weg. Omdat de agent het portier nog vast had, werd hij meegesleurd door de auto. Enkele meters verder, stuurde de verdachte naar links en daarbij viel de politiemedewerker op de grond. De man uit Zwolle wordt nu gezocht voor poging tot doodslag.

Spaanse neploterij vanuit Duitsland

ODOORNERVEEN - Een grote prijs winnen in een loterij. Wie droomt er niet van. Het overkwam een inwoner van Odoornerveen Hij werd de afgelopen week verrast door brieven, faxen en e-mails waarin hem werd verteld dat hij de gelukkige winnaar was geworden van een grote prijs in een Spaanse loterij. Om de prijs in ontvangst te kunnen nemen zou hij wel eerst even 4000 euro moeten overmaken naar een bankrekening in het Duitse Detmold. Navraag leerde dat de rekening op naam stond van een Nigeriaan. Dat riekt naar bedrog. Voor de man uit Odoornerveen voldoende om de zaak te laten voor wat hij is. De politie kan niet genoeg waarschuwen tegen dit soort praktijken van , veelal, Nigerianen. Niet aan beginnen.

Man schroeit haren bij brand schaftkeet

GIETERVEEN - Een 52 jarige werknemer van een aannemer uit Nieuw Buinen is er dinsdagmorgen met een paar verschroeide hoofdharen bij een brand in een schaftkeet aan de Herenweg in Gieterveen. De man had net een gesfles vervangen in de keet toen de gasslang losraakte. Een steekvlam was het gevolg. De schafkeet brandde geheel uit.