Politie Zuid-Holland-Zuid

17/02 District Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

17-02-2004 - Persberichten District II

VERKEERSVEILIGHEIDSCONTROLE
MEERKERK- Maandagmorgen 16 februari heeft de politie een verkeersveiligheidscontrole gehouden op de Handelskade. De controle was met name gericht op bromfietsen. Er werden 40 bromfietsers gecontroleerd, waarvan 18 een proces verbaal kregen. Twaalf personen reden te hard.

VERKEERSONGEVAL
MEERKERK- Op de A27 heeft maandagmorgen 16 februari een kettingbotsing plaatsgevonden, waar in totaal drie autos bij betrokken waren. De botsing ontstond doordat een van de autos plotseling moest remmen. Een van de inzittenden , een 51-jarige franse vrouw, is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Na controle kon zij het ziekenhuis weer verlaten en haar vakantie vervolgen.

JEUGDIGE VERNIELERS SLIEDRECHT AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT - De politie heeft met de aanhouding van een 10-jarige jongen en zijn 13-jarige zus uit Sliedrecht een elftal vernielingen in het centrum van Sliedrecht opgelost. Deze vernielingen (ingegooide autoruiten en ruiten van woonhuizen) werden gepleegd in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 februari. De kinderen verklaarden de vernieling gepleegd te hebben om stoer te zijn. De twee zijn gehoord en in afwachting van de afhandeling van de zaak op vrije voeten gesteld.

INBRAAK IN SOOS (vervolg van bericht d.d. 15 februari) GORINCHEM- Maandagmiddag 16 februari heeft een 14-jarige jongen uit Gorinchem zich vrijwillig gemeld op het politiebureau van Gorinchem. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een inbraak in een soos in Giessenburg. De jongen is aangehouden. Al eerder werden zes jongens aangehouden in verband met deze inbraak.