Heuvelrug 09.15 uur

Utrecht 18-02-2004 - Persberichten district Heuvelrug

Vrouw ernstig gewond na aanrijding
WIJK BIJ DUURSTEDE Dinsdagmiddag 17 februari raakte een 22-jarige vrouw ernstig gewond toen zij met haar bromfiets op een auto botste.

Om 16.45 uur kreeg de politie de melding van de aanrijding. De 22-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede reed met haar bromfiets over de Wijkerweg. Zij kwam uit de richting van Langbroek en reed richting Wijk bij Duurstede. Op de kruising met de Landscheidingsweg zag zij vermoedelijk een de auto die daar reed over hoofd. Zij verleende hierbij geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 55-jarige automobilist uit Veenendaal. Bij de aanrijding liep de vrouw ernstig nekletsel op. Ambulances en traumahelikopter kwamen ter plaatse. Het slachtoffer is in kritieke toestand per helikopter naar het UMC vervoerd. De politie doet nog technisch onderzoek op de plaats van het ongeval.

Tasjesroof
VEENENDAAL Dinsdagavond 17 februari werd een 57-jarige vrouw op het winkelcentrum Ellekoot van haar tasje beroofd. Op basis van de signalementen hield de politie later op de Zandstraat vijf verdachten aan.

Omstreeks 21.35 uur verliet de 57-jarige vrouw uit Veenendaal een horecagelegenheid in het gezelschap van enkele andere gasten. Buiten bedreigden vier mannen haar met een schroevendraaier en roofden haar tasje. De politie zocht op basis van het signalement in de omgeving naar de daders. Nog geen vijf minuten later zagen zij vijf personen, waaronder de vier die aan het signalement voldeden, op de Zandstraat in een auto stappen. De vijf mannen, variërend in leeftijd van 17 tot 20 jaar en allen afkomstig uit Nijmegen, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Fietsendieven aangehouden
VEENENDAAL Op maandag 16 februari heeft een fietsendiefstal plaatsgevonden op het Stationsplein.

Omstreeks 19.40 uur werd melding gedaan dat 4 jongens rondliepen met een gestolen fiets. De jongens werden gecontroleerd, maar tijdens de controle gingen ze ervandoor. Op de Grote Pekken werden drie van de vier jongens staande gehouden. De drie jongens werden naar het politiebureau gebracht voor verhoor, waarna bleek dat één jongen in het bezit was van een verboden wapen en één jongen met een gestolen fiets reed. Tegen deze twee jongens, een 18- jarige en 14-jarige jongen uit Veenendaal, is proces-verbaal gemaakt. De 18-jarige jongen voor verboden wapenbezit en de 14-jarige jongen voor heling. De derde jongen werd heengezonden.