Eemland noord, 09.20 uur

Utrecht 18-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Aanrijding onder invloed

SOEST Op dinsdag reed een automobilist tegen een geparkeerde auto. Hij verkeerde onder invloed van alcohol.

Rond 23.10 uur reed een 57-jarige automobilist uit Baarn over de Steenhoffstraat in de richting van de Van Weedestraat. In een flauwe bocht naar links botste hij tegen een rechts van de weg geparkeerde auto. Niemand liep letsel op. Bij het opnemen van de aanrijding constateerden politiemensen dat de man naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 710 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Brom- en snorfietscontrole

SOEST / BAARN De politie heeft op dinsdag 17 februari van 07.00 uur tot 15.00 uur een grote brom- en snorfietscontrole op de Dalweg in Soest en De Geerenweg gehouden.

In totaal 52 brom- en snorfietsen werden door motoragenten naar de controleplaatsen geleid. Er werden 56 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere: te hoog vermogen (26), niet tonen van het verzekeringsbewijs (8), niet tonen bromfietscertificaat (6), niet dragen helm (3) en teveel geluid (2). Van vier bromfietsen werd de uitlaat in beslag genomen, één brommer verkeerde in zeer slechte staat en daarvan werd afstand gedaan en één bromfiets werd voor onderzoek van het framenummer ingenomen.

Bovenop het bovengenoemde aantal bekeuringen werden er nog twaalf bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten en wel voor het niet dragen van de autogordel (9), niet kunnen tonen kentekenbewijs (1) en niet handenvrij bellen (2).