Eemland zuid, 08.55 uur

Utrecht 18-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Net gekocht

AMERSFOORT Op dinsdag 17 februari werden twee personen aangehouden na een inbraak.

Rond 23.35 uur kreeg de politie de melding dat bij een bedrijf aan de Amsterdamseweg werd ingebroken. De getuige gaf daarbij ook het signalement van de twee verdachten door. Onderweg naar het bedrijf zagen politiemensen de twee verdachten op het Isseltseveld lopen. Zij hielden het tweetal staande. Eén van hen had een computerkast onder zijn arm en verklaarde die net gekocht te hebben. Het tweetal, een jongen van 17 jaar en een man van 32 jaar en beiden afkomstig uit Amersfoort, werd aangehouden.

De computer bleek inderdaad bij het bedrijf aan de Amsterdamseweg te zijn gestolen. De verdachten zijn voor verhoor in het politiebureau ingesloten.

Straatroof

AMERSFOORT Op dinsdag 17 februari werd een vrouw van haar tas beroofd.

Rond 18.45 uur fietste een 23-jarige vrouw door een steegje tussen de Fuutstraat en de Talingstraat. Er kwam een jongen naast haar fietsen en plotseling rukte hij haar tas van haar schouder en ging er mee vandoor. De vrouw kwam ten val en liep licht letsel aan haar knie en hand op. In de tas zaten persoonlijke bescheiden, haar portemonnee en een gsm.

De verdachte was een licht getinte jongen van ± 17 jaar en was ± 1.80 meter lang. De jongen droeg een donkergrijze jas en een vermoedelijk donkerblauwe spijkerbroek. Hij fietste op een damesfiets.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Winkeldiefjes

AMERSFOORT Op dinsdag 16 januari werden drie meisjes aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 17.00 uur zag personeel van een winkel aan de Sint Jorisstraat dat drie meisjes een pakje met kleurspoeling wegnamen. Het drietal, 12, 14 en 15 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, werd aangehouden en even later overgedragen aan de politie.

Daarbij bleek dat zij ook enkele kledingstukken en kledingaccessoires bij een winkel aan de Utrechtsestraat hadden gestolen. Het drietal is naar het politiebureau overgebracht. Zij bekenden de diefstallen en zijn na verhoor tussen 21.30 uur en 23.00 uur heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietscontrole

AMERSFOORT Op dinsdagmiddag 17 februari heeft de politie een bromfietscontrole gehouden.

Tien bromfietsen werden aan een kritische controle onderworpen, drie waren er in orde. In totaal werden negen bekeuringen uitgeschreven voor: versleten band (1), opgevoerd (3), ten onrechte voeren van oranje platen/stickers (2), ondeugdelijke remmen (1) en het niet kunnen tonen (1) of hebben (1) van een bromfietscertificaat.

Verkeerscontrole

LEUSDEN De politie heeft op dinsdag 17 februari van 15.30 uur tot 17.00 uur een verkeerscontrole op de Randweg en de Middenweg gehouden.

Veertien bestuurders werden bekeurd omdat zij te snel reden, met een topper van 87 km/u. Eén bestuurder kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Fietsverlichting

AMERSFOORT De politie heeft op dinsdag 17 februari in de vroege ochtenduren op het Smallepad een verlichtingscontrole gehouden. Daarbij werden dertig fietsers bekeurd omdat hun voor- en/of achterverlichting niet in orde was.

Geslotenverklaring

STOUTENBERG De politie heeft in de ochtendspits op de Stoutenburgerlaan een controle gehouden op sluipverkeer. Twintig bestuurders reden in strijd met de geslotenverklaring en werden bekeurd.