Stad Utrecht, 08.45 uur

Utrecht 18-02-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Straatroof

UTRECHT Op de Homeruslaan vond dinsdagmiddag een straatroof plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 35-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 17.35 uur over de Homeruslaan. Plotseling werd zij van achteren benaderd en trok een onbekend gebleven jongen op een scooter haar tas van haar schouder. De verdachte vluchtte via het trottoir weg in de richting van Minervaplein om vervolgens in de richting van de Maliesingel te verdwijnen.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heet u informatie belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.:

0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Dinsdagmiddag vond op de Graad van Roggenweg een aanrijding tussen een voetganger en een auto plaats. De voetganger raakte hierbij gewond.

Omstreeks 14.55 uur wilde een 13-jarig meisje uit Utrecht nog even snel de tram halen aan de Graad van Roggenweg. Het meisje stak achter een geparkeerde bestelbus over. Hierbij zag zij te laat een 32-jarige automobilist uit Beverwijk die vanuit het Westplein in de richting van het 24-10 Plein reed. In een reactie probeerde het meisje nog de auto te ontwijken waardoor zij op de weg viel. Het meisje kwam tegen het voertuig aan en liep zwaar been letsel op. Zij werd per ambulance naar het naar het UMC in Utrecht vervoerd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Godebaldkwartier heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 14.30 uur een man goederen meenemen zonder deze eerst af te rekenen. De 20-jarige man uit Tilburg die - naar later bleek al een ontzegging voor de winkel had werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Op het bureau werd hij voor verhoor ingesloten.