Politie Haaglanden

Snelle oplossing na berovingen

Den Haag 18-02-2004

Den Haag Op zaterdag 14 februari vonden twee berovingen plaats die kort daarna al konden worden opgelost.

Op zaterdag 14 februari is rond 14.45 uur een 32-jarige Hagenaar gearresteerd op het Koningin Julianaplein. De man wordt er van verdacht kort daarvoor een 22-jarige Haagse vrouw op het busplatform van het Centraal Station te hebben gedreigd. Hij dreigde de vrouw neer te steken als ze geen geld gaf. De vrouw rende naar het HTM-kantoor en vroeg daar assistentie. Surveillanten van Politie Haaglanden hebben in samenwerking met de Spoorwegpolitie de achtervolging ingezet. Het mes is in beslag genomen en de man in gesloten.

Op zondag 15 februari is rond 08.15 uur een 35-jarige Hagenaar in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht op diezelfde zaterdag een 76-jarige Haagse vrouw op de Jan Muschlaan te hebben beroofd.

De man griste een tasje met geld bij haar en vluchtte weg in een auto. Het slachtoffer greep de verdachte door het open raam van de auto beet en probeerde haar tasje terug te krijgen. De man reed echter gewoon door. De vrouw liet los en kwam ten val. Zij raakte daarbij licht gewond aan haar hand. De verdachte heeft bekend en is in verzekering gesteld.