2e persbericht van dinsdag 17 februari 2004

Eindhoven 17-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Flink aantal woninginbraken opgelost na kordaat optreden

Zondagmiddag 25 januari jl. werden door buurtbewoners van de Julianastraat twee mannen aangehouden nadat ze hadden ingebroken in een woning in die straat. ( zie ook persbericht maandag 26 januari 2004 nr. 1) De twee werden ingesloten en het politieonderzoek werd door de Unit Veelvoorkomende Criminaliteit ter hand genomen. Als snel bleek dat een van de twee mannen valse personalia had opgegeven. Hij was in het bezit van een gestolen fiets en de twee hadden bovendien een laptop bij zich die afkomstig was van een inbraak aan de Hastelweg.

Onderzoek bij de verdachten thuis leverde een keur aan gestolen spullen op. Zo werden er onder meer drie laptops aangetroffen, foto- en videoapparatuur, sieraden en een beamer. De buit bleek afkomstig van elf woninginbraken. Tien daarvan waren in Eindhoven gepleegd en een in Veldhoven. Twee autos die door het duo gestolen werden zijn teruggevonden. De twee verdachten, 22 en 23 jaar oud en beiden afkomstig uit Eindhoven, zitten nog in voorlopige hechtenis. Op maandag 16 februari konden rechercheurs een 40-jarige Eindhovenaar aanhouden. De man wordt verdacht van heling. In zijn woning werden eveneens gestolen goederen van de woninginbraken aangetroffen. De man is in verzekering gesteld. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten.

Veldhoven: Rekeningen leeggeplunderd

Dinsdagmorgen om 7.30 uur is in Veldhoven in hun woning een echtpaar van 64 en 62 jaar oud aangehouden. Ze worden er van verdacht van 2001 tot en met 2003 de rekeningen leeg geplunderd te hebben van een 86-jarige Veldhovense. Het slachtoffer is dement. De vrouwelijke verdachte was medewerkster in de mantelzorg. Zij beschikte over de gegevens om banktransacties te verrichten. Een bewindvoerder van het slachtoffer ontdekte dat er met regelmaat grote bedragen van de rekeningen van het slachtoffer verdwenen. Er werd een onderzoek ingesteld dat vandaag tot de aanhouding van het echtpaar leidde. Er bleek ruim 80.000 euro van rekeningen van het slachtoffer verdwenen te zijn. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. Er is beslag gelegd op goederen en bankrekeningen van de verdachten.

Geldrop: Man vermist

Sinds donderdag 12 februari 2004 wordt in Geldrop de 37-jarige Rajinderpersad DWARKA vermist. De man was de laatste weken depressief. Een zoekactie door de familie leverde geen resultaat op. Maandag werd aangifte van de vermissing gedaan. Een politieonderzoek leverde tot nu nog geen duidelijkheid over de eventuele verblijfplaats van de Geldroppenaar.

De heer Dwarka is 1.63 meter groot en heeft een gezet postuur ( ongeveer 70 kg). Hij heeft een donker bruine huidskleur, donkere ogen, grijs kort haar. Op de dag van de vermissing droeg hij een blauwe spijkerbroek, een rood wit gestreept T-shirt, een zwarte jas met ritssluiting. Hij droeg een zwart baseballpetje met een wit logo van Nike. Diegenen die de heer Dwarka gezien hebben of zijn verblijfplaats kennen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Geldrop telefoon 0900-8844.

Breugel: Drie hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft dinsdagmorgen op een woonwagencentrum aan de Gaskendonk drie hennepkwekerijen ontmanteld. Een 54-jarige man had in zijn woning in twee slaapkamers 600 hennepplanten ondergebracht. De stroom werd illegaal afgetapt. Het energiebedrijf heeft de meter verwijderd. Het energiebedrijf heeft een vordering van 7000 euro ingediend. De 54-jarige verdachte is aangehouden en daarna in verzekering gesteld. De man was eerder al gepakt met illegale hennepteelt. Bij twee andere woningen werden in schuurtjes respectievelijk 146 en 174 hennepplanten aangetroffen. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt. Het energiebedrijf liet hier vorderingen achter van respectievelijk 9500 euro en 1000 euro. Ook hier werden de meters door het energiebedrijf verwijderd. De politie maakt tegen de bewoners proces-verbaal op.

Luyksgestel: Gewelddadige beroving

Dinsdag rond 12.00 uur is op een parkeerplaats bij een supermarkt aan de Dorpstraat een vrouw van 70 uit Alphen aan de Rijn van haar tas beroofd. De vrouw was op weg naar de winkel. Een man kwam naar haar toe en wilde haar handtas uit haar handen rukken. De vrouw hield haar tas stevig vast. Door het geweld van de man viel het slachtoffer. De dader ging met zijn voeten op het lichaam van de vrouw staan en rukte toen de tas los. Hij stapte daarna in een gereedstaande donker blauwe BMW met Belgisch kenteken. Kort na de beroving werd de BMW opgemerkt door de politie. Er ontstond een achtervolging via de N284 in Eersel, Bladel en Hapert. Uit de vluchtende auto werden door de dader spullen gegooid onder meer de tas van het slachtoffer. Haar spullen, een portefeuille een portemonnee met ongeveer 50 euro, een gsm en enkele pasjes bleken gestolen. De BMW wist aan de politie te ontkomen.