Politie Groningen

Persberichten woensdag 18 februari 2004

Provincie Groningen 18-02-2004 -

Stadskanaal: politie houdt veroorzaker dodelijk ongeval N366 aan De politie heeft maandag een 32-jarige man uit Musselkanaal aangehouden die ervan verdacht wordt de veroorzaker te zijn van een ernstige aanrijding op de N366 (AG Wildervanckweg) in Stadskanaal op 9 januari 2004. Als gevolg van het ongeluk raakten drie mensen gewond en overleed een van de drie gewonden, een 66-jarige man uit Emmen, later in het ziekenhuis. De verdachte man is door de politie gehoord en heeft bekend op de bewuste dag een inhaalmanoeuvre te hebben gemaakt op de N366 waardoor het ongeluk ontstond. Hij verklaarde verder niets van het ongeval gemerkt te hebben en te zijn doorgereden. De politie kwam de man op het spoor door een gedeeltelijk waargenomen kenteken en een getuige van de aanrijding die informatie kon geven over het model auto. Aan de auto van de verdachte is een technisch onderzoek verricht. Na het afleggen van een verklaring is de verdachte op vrije voeten gesteld in afwachting van de verdere strafrechtelijke afdoening. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Uithuizen: basiseenheid Uithuizen verhuist vrijdag naar Alberdalaan De politie van Uithuizen verhuist vrijdag 20 februari 2004 van Kerkplein 20 naar Alberdalaan 15 in Uithuizen. Bezoekers van de politie in Uithuizen kunnen vanaf vrijdag terecht op het nieuwe tijdelijke onderkomen in twee units op het voormalige AZC. De verhuizing vindt in een dag plaats en de dienstverlening gaat normaal door. Maandag 23 februari is de gehele basiseenheid volledig operationeel. Het oude gebouw aan het Kerkplein voldeed niet meer aan de huidige Arbo-normen en was te klein om alle medewerkers te huisvesten. Binnenkort wordt het oude gebouw gesloopt en gaat op dezelfde plek de schop de grond in voor nieuwbouw. Tot de realisatie van het nieuwe bureau, die verwacht wordt midden 2005, kan iedereen terecht op het tijdelijke bureau aan Alberdalaan 15. Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30 uur 17.00 uur, zaterdag en zondag gesloten. De politie in Groningen is 24 uur per dag bereikbaar via 0900 8844 (lokaal tarief). Ook bij het tijdelijke bureau kunt u via een intercom op elk tijdstip in contact komen met de politie.

Grijpskerk: bestuurder onwel, auto in sloot
Een 36-jarige automobilist uit Grijpskerk is dinsdagmorgen op de Westerhornerweg bij Grijpskerk in de sloot geraakt, vermoedelijk omdat hij onwel werd. De man is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, maar kon in de loop van de dag weer naar huis. Hij liep bij het ongeval geen noemenswaardige verwondingen op. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald en afgevoerd. Er waren geen andere weggebruikers bij het ongeval betrokken.

Ter Apel: aanhouding voor inrijden dorpsgenoot
Een 45-jarige inwoner van Ter Apel is dinsdagmiddag aangehouden voor het inrijden op een 42-jarige plaatsgenoot. Betrokkene had vermoedelijk onenigheid met de aangever en had bij diens woning geprobeerd hem met de auto aan te rijden en reed daarna door. De zoon van de aangever die het zag, wilde de man daarop wilde aanspreken en reed met zijn auto achter hem aan. Op de Vogelheem stapte hij uit om de inmiddels stilstaande verdachte te spreken. Op dat moment reed de verdachte vermoedelijk opzettelijk tegen de auto van de zoon aan. De beide autos raakten daardoor behoorlijk beschadigd De 45-jarige man is voor nader onderzoek ingesloten.

Snelheidscontroles
. Op de Eemshavenweg bij Bedum zijn dinsdagmiddag 1450 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 5 te hard. De hoogst genoteerde reed 117 km/uur waar maximaal 100 km/u mocht worden gereden. Op de Rijksweg 33 bij Spijk werden dinsdagmorgen 296 voertuigen gecontroleerd op een gedeelte waar maximaal 80 km/u mocht worden gereden. Er werden 29 bestuurders bekeurd op kenteken. De hoogst genoteerde reed 110 km/u. Op de Provincialeweg N362 bij Appingedam (maximum 100 km/u) werden dinsdagmiddag 280 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 10 te hard (hoogste 141 km/u).

Groningen: fietsdief aangehouden
In de Haddingestraat werd woensdagochtend een 26-jarige Stadjer aangetroffen die met een fiets op zijn schouder liep. De man werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar verklaarde hij dat de fiets gestolen had. Met een proces-verbaal op zak werd de Stadjer op vrije voeten gesteld en de fiets bleef achter voor de rechtmatige eigenaar.

Groningen: inbreker aangehouden
In een supermarkt aan de Paterswoldseweg hield de politie dinsdagnacht een 28-jarige man uit Groningen aan. Van de supermarkt waren meerdere ruiten ingeslagen. Op de Eeldersingel bleek bij een fotozaak een fiets meerdere keren tegen een etalageruit te zijn gegooid. De verdachte verklaarde hier ook verantwoordelijk voor te zijn. . In de supermarkt had de man nog geen kans gezien iets weg te nemen. Hij zit vast voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: verkeerscontroles
In de Moestraat werd dinsdagavond een (brom)fietsverlichtingscontrole gehouden. Bij de 25 personen die gecontroleerd werden hadden 6 de verlichting niet in orde en kregen een bon. Op de Plataanlaan (70 km) werd dinsdagavond een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 710 passerende voertuigen reden er 8 te snel. Hoogst gemeten snelheid 85 km per uur. Op de Gotenburgweg werden dinsdagochtend 650 voertuigen gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Er werden 14 bekeuringen van 45 euro uitgedeeld. Verder nog twee bonnen voor het niet handsfree bellen.

Groningen: dronken winkeldief
Personeel van een supermarkt aan de Paterswoldseweg betrapt dinsdagmiddag een 28-jarige Assenaar op het stelen van goederen. De man was zwaar onder invloed van alcohol en reageerde agressief. Hij werd in bedwang gehouden en overgedragen aan de politie. Die sloot de Drent eerst op ter ontnuchtering. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: fiets dief/heler
Een 22-jarige man uit Groningen werd dinsdagochtend gecontroleerd rijdend op een fiets over de Akerkhof. Bij de controle bleek de fiets als gestolen gesignaleerd te staan. De Stadjer verklaarde de fiets voor een niet zo groot bedrag gekocht te hebben. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en de fiets gaat naar de rechtmatige eigenaar in Hoogezand.

Groningen: twee jongens in gestolen auto
De politie hield dinsdagmiddag twee jongens, 17 en 21 jaar uit Groningen, aan voor het rijden in een gestolen auto. Agenten kwamen de auto tegen in de Heymanslaan waarbij het jeugdige gezicht van de 17-jarige bestuurder opviel. Nadat de agenten de auto gekeerd hadden kreeg de jeugdige automobilist in de gaten dat de politie achter hem reed en ging er met hoge snelheid vandoor. Via onder andere de Gorechtkade en de Rosensteinlaan stopte de auto op de
Oosterhamrikkade. Beide jongens gingen er hardlopend vandoor maar via een achtervolging te voet konden beiden in de kraag worden gegrepen. De auto bleek dinsdagochtend in Leeuwarden te zijn gestolen. In Leeuwarden was een andere auto achtergelaten die dinsdag vanaf de Bedumerweg was weggenomen. Beide jongens zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: aanvullend bericht dodelijk verkeersongeval Wilhelminakade De politie heeft dinsdag de identiteit vastgesteld van de vrouw die maandagnacht bij een verkeersongeval op de Wilhelminakade om het leven kwam. Het betreft een 36-jarige vrouw uit Groningen. In de loop van de dinsdag werd in de stad de derde persoon die in de auto heeft gezeten, een 35-jarige Stadjer, door de politie aangehouden. Uit de technische analyse van het ongeval bleek dat de verongelukte auto uit de richting van de Johan Willem Frisostraat is gekomen. De politie is nog op zoek naar getuigen van het ongeval.