Gemeente Albrandswaard


Persberichten

Ook in Albrandswaard klachten over MTV affiches


Albrandswaard - Bij de gemeente Albrandswaard zijn, net als bij buurgemeenten Capelle en Krimpen aan den IJssel, diverse klachten binnen gekomen over het aanstootgevende karakter van de MTV Viva la Bamba affiches. Reden voor burgemeester Anja Latenstein van Voorst om de verspreider van de affiches te verzoeken de gewraakte affiches met onmiddellijke ingang weg te halen.

Ik kan me voorstellen dat onze inwoners aanstoot nemen aan de afbeelding op de affiches van MTV. De afbeelding is smakeloos en helemaal niet in overeenstemming met wat onze gemeente uit wil dragen. Bovendien geeft een dergelijke afbeelding heel foute signalen af naar de jeugd, het lijkt nu immers of geweld algemeen geaccepteerd is. Waren de woorden van de verontwaardigde burgemeester.

In opdracht van de burgemeester is dan ook verzocht de affiches in
Albrandswaard direct te verwijderen. De gemeente overweegt om in het vervolg affiches te screenen voor er vergunning wordt afgegeven. Als een afbeelding of tekst in strijd is met goede smaak en fatsoen, openbare orde en goede zeden, is dit namelijk een gegronde reden om de vergunning te weigeren.