Politie Amsterdam-Amstelland

Straatrover gepakt na belletje slachtoffer
18-2-2004. Dinsdagavond werd een 28-jarige man gearresteerd kort nadat hij op de Amstelkade een straatroof had gepleegd. Het slachtoffer liep op straat te bellen toen hij krachtig om zijn nek werd gepakt en een vuurwapen op zich gericht kreeg. Tegelijkertijd rukte een tweede man zijn GSM uit zijn hand. Beide mannen zetten het hierna op een lopen, achtervolgd door het slachtoffer. Een van de daders richtte zijn wapen op het slachtoffer en gooide de mobiele telefoon in zijn richting. Deze aarzelde niet en belde meteen het alarmnummer van de politie om het signalement van zijn berovers door te geven. Een van de daders kon hierdoor in de omgeving worden aangehouden. In zijn broeksband werd een vuurwapen aangetroffen.

---
Vernielzuchtige jongens gesnapt
18-2-2004. Dinsdagavond rond negen uur werden drie 16-jarige jongens opgemerkt door een alerte getuige toen zij vernielingen aanrichtten in een metrotunnel. Het trio wilde er vandoor gaan, maar de politie was ze te snel af. De vernielers werden meegenomen naar het bureau en later op de avond overgedragen aan hun ouders. Zij zullen de aangerichte schade moeten vergoeden.
Zes arrestaties na serie straatroven
Bureau Amstelveen-Zuid
18-2-2004. De politie van wijkteam Amstelveen-Zuid heeft met de arrestatie van zes jonge Amsterdammers (13 tot 17 jaar) een einde gemaakt aan een serie straatroven in Amstelveen-Zuid. Inmiddels hebben de verdachten zeven zaken bekend. Bovendien kwamen vier diefstallen aan het licht. Alle verdachten zijn inmiddels geleid voor de officier van justitie.