Ingezonden persbericht


Panda Software lanceert de PQRemove voor eliminatie van Bagle.B

Panda Software biedt alle gebruikers de PQRemove tool aan voor de eliminatie van Bagle.B


- Deze tool kan gratis gedownload worden op http://www.pandasoftware.com/download/utilities


- Bagle.B is zich nog steeds wereldwijd aan het verspreiden en veroorzaakt steeds meer computerincidenten.


- Gebruikers kunnen hun computers ook scannen en desinfecteren met de gratis online antivirus Panda ActiveScan, beschikbaar op http://www.pandasoftware.com/

Vilvoorde, 18 februari 2004 - Panda Software lanceert de PQRemove utility die de Bagle.B worm detecteert en elimineert van besmette computers. Deze applicatie herstelt ook alle eventuele veranderingen die de worm doorgevoerd heeft in de systeemconfiguratie.

De tool kan gratis gedownload worden op http://www.pandasoftware.com/download/utilities.

Volgens de informatie, verzameld door Panda Software s international technical support network, verspreidt de Bagle.B worm, gisteren gedetecteerd door de PandaLabs, zich supersnel over de wereld en veroorzaakt steeds meer incidenten.

Bagle.B is ontworpen om zeer efficiënt te verspreiden via e-mail in een boodschap met als onderwerp: ID ... thanks en de volgende tekst:

Yours

--

Thank

Bagle.B misbruikt, d.m.v. spoofing, het e-mailadres van de zender, waardoor ontvangers van de besmette boodschap geloven dat de boodschap komt van een betrouwbare bron. Zij openen zonder wantrouwen het bijgevoegde bestand dat de worm bevat.

De naam van het bijgevoegde bestand is willekeurig gegenereerd, maar het heeft steeds een .EXE extensie en het icoon is geassocieerd met Windows geluidsbestanden. Wanneer het bestand draait, creëert Bagle.B een kopie van zichzelf onder de naam au.exe en voegt een opening in de Windows registratie, zodat het bestand steeds begint te draaien als de besmette computer opstart.

Bagle.B is ook ontworpen om naar bepaalde webpagina s te connecteren en is geprogrammeerd om zijn activiteiten te stoppen op 25 februari.

Panda Software heeft de updates van zijn programma s reeds beschikbaar voor gebruikers om te verzekeren dat deze producten Bagle.B kunnen detecteren en elimineren. Degenen wiens software niet geconfigureerd is om automatisch te updaten, kunnen hun oplossingen updaten op http://www.pandasoftware.com.

Tegelijkertijd kunnen gebruikers deze en andere kwaadaardige code detecteren en desinfecteren door gebruik te maken van de gratis antivirus, Panda ActiveScan, dat ook beschikbaar is op de bedrijfsweb-site op http://www.pandasoftware.com.

Meer informatie over Bagle.B is beschikbaar in de Panda Software s Virus Encyclopedia.

Over Panda Software

Panda Software (http://www.pandasoftware.com) is een vooraanstaande internationale ontwikkelaar van antivirussoftware voor alle typen klanten: grote ondernemingen, midden- en kleinbedrijf en thuisgebruikers. De 100% in-huis ontwikkelde technologie heeft al meerdere awards en kwaliteitscertificeringen ontvangen van wereldwijde erkende instituten zoals WestCoast labs, ICSA en Checkmark. De combinatie van uitmuntende klantenservice en het beveiligingsconcept van bedrijfsnetwerken als een 24u/365d per jaar non-stop verzekering heeft een ommekeer teweeggebracht in de computerindustrie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bilbao, Spanje en het bedrijf heeft wereldwijd 45 vestigingen.



Ingezonden persbericht