Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


18 februari 2004


Sinderen - Oldtimer (motor) ontvreemd

Tussen 9 en 10 februari is op een camping aan de Kasselderstraat een oldtimer (motor)
ontvreemd.Het gaat om een San-sou-pap kleur zwart/rood voorzien van het kenteken
ZM-65-06.De motor werd weggenomen uit een schuurtje een heeft een waarde van rond de
6000 euro.


Varsseveld - inbraak in auto


In de nacht van 16 op 17 februari is er ingebroken in een auto aan de Leeuwerikstraat.
De eigenaar had zijn auto geparkeerd in een doodlopend weggetje bij de woning.
De dader heeft zich toegang tot het voertuig verschaft door het open breken van een deur.
Tevens werd er aan de Korenbloemstraat en op de Sperwerhof op dezelfde manier ingebroken in een auto.De eigenaren missen radioapparatuur.


Zelhem -insluipster overlopen


Op 17 februari omstreeks 14.50 uur zag een oplettende getuige aan de Jan Steenstraat dat er een onbekende vrouw bij haar bejaarde overbuurvrouw naar binnen was geslopen.
Bij aankomst van de politie had de vrouw de benen genomen maar met een goed signalement kon de insluipster even later lopend langs de Magnoliaweg worden aangehouden.De 35 jarige vrouw uit Lelystad bleek bij meerdere woningen aan deuren te hebben gevoeld, maar vooralsnog wordt er niets vermist.


Eibergen - Vernieling verlichting parkeerkelder


In de periode tussen 13 en 16 februari zijn er vernielingen gepleegd in de ondergrondse parkeerkelder aan de Grotestraat.Er werden 15 afdekkappen, verlichtingsarmaturen en 30 TL buizen vernield.
Het schadebedrag is onbekend.


Doetinchem - conflict op school


Een 50-jarige docent van een scholengemeenschap aan het Julianaplein is gisterenmiddag rond 13.30 uur tijdens een conflict met een ouderstel door de man in zijn gezicht gepakt. Hij liep daarbij enkele wondjes op en de gealarmeerde politie die snel ter plaatse was heeft bemiddelend opgetreden. De docent overweegt aangifte te doen en de betrokken vader weet, dat hij dan door de politie verhoord zal worden en er proces-verbaal wordt opgemaakt.


Etten- aanrijding


De politie zoekt contact met getuigen en in het bijzonder met een vrachtwagenchauffeur (donkere vrachtwagen met een dichte bak) van een aanrijding die gisteren omstreeks 14.30 uur op de Oude IJsselweg met de T-kruising van de Slingerparallel plaats vond. Een 23-jarige Doetinchemse kwam met haar auto uit de richting Wijnbergen en werd op de kruising geconfronteerd met een verkeersmanoeuvre van een andere automobilist die voor haar had gereden. Bij de botsing die ontstond raakten beide auto's beschadigd. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --