Politie Zaanstreek-waterland


13:21 17-FEB-04
LOC: NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG

Bromfietsster zwaar gewond na voorrangsfout

Een 16-jarige bromfietsster uit Noordbeemster werd zwaar gewond naar het MCA in Alkmaar gebracht na een aanrijding met een personenauto. Het meisje heeft een pols gebroken en waarschijnlijk beide benen. Zij reed op de Middenweg komende uit de richting Avenhorn. Een 33-jarige automobilist uit Noordbeemster reed in dezelfde richting. Gekomen ter hoogte van zijn woning sloeg de automobilist rechts af zijn erf op en zag daarbij de bromfietsster over het hoofd. Zij reed in volle vaart tegen de rechterzijkant van de auto.

15:38 17-FEB-04
LOC: ZAANDAM, ZEEMANSSTRAAT
Verbrande arm door brandende vetpan
Een 45-jarige vrouw uit Zaandam raakte in de keuken van haar woning gewond aan haar arm doordat een pan met vet vlam vatte. De vrouw probeerde het vuur te doven door de deksel op de pan te doen, maar de vlammem kwamen er onderdoor. Zij werd met 2e graads brandwonden naar het Zaans Medisch Centrum gebracht. Haar man, een 47-jarige Zaandammer, raakte door de rook onwel en werd later eveneens naar het ziekenhuis gebracht. De gewaarschuwde brandweer had het vuur snel onder controle. De keuken liep brand- en roetschade op.

00:33 18-FEB-04
LOC: ZAANDAM, CORNELIS VAN UITGEESTSTRAAT
Inbreker kwam terug
Voor de tweede achtereenvolgende nacht werd bij een bedrijf ingebroken. In beide gevallen verbrak men een ruit aan de voorzijde van het bedrijfspand. Daarna nam men uit de kantoorruimte computers weg. In de eerste nacht werden twee computers ontvreemd en in de tweede nacht één en een server. De apparatuur was pas nieuw aangeschaft. Men heeft zeer snel gewerkt, want het pand is van een alarm voorzien. Bij aankomst van de politie waren de daders in beide gevallen gevlogen.

06:00 18-FEB-04
LOC: GEHELE REGIO
Alcoholcontroles
Tijdens diverse alcoholcontroles op verschillende plaatsen in de hele regio werden ruim 200 automobilisten gecontroleerd. Alleen een 30-jarige bestuurder uit Volendam had te diep in het glaasje gekeken. Hij werd gecontroleerd op de N247 bij Katwoude. Hij blies 420 ug/l op het ademanalyseapparaat en kreeg naast een proces-verbaal ook een rijverbod van vier uur.

06:11 18-FEB-04
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, JULIANASTRAAT
ELZENBOOM
Laptops gestolen via ingegooide ruit
Uit twee woningen werden vroeg in de ochtend laptops gestolen, nadat men een ruit van die woningen had ingegooid. In de Julianastraat gebeurde dat met een trottoirtegel en op de Elzenboom met de voet van een parasol. In beide gevallen stond de laptop van buitenaf zichtbaar vlak bij de stuk gegooide ruiten. De bewoners werden wakker en waarschuwden de politie. Deze was zeer snel ter plaatse, maar ook een zoektocht in de omgeving leverde geen dader op. De diefstallen gebeurden met een tussenpose van ongeveer drie kwartier.

08:29 18-FEB-04
LOC: ZAANDAM, ZUIDDIJK
Man gewond na val van ladder
Een man uit Krommenie viel van een hoogte van drie a vier meter van een ladder en werd gewond overgebracht naar het Lucas ziekenhuis in Amsterdam. Hij was in een bedrijf aan het werk. Hij viel met zijn hoofd op een rails van een schuifdeur. Hij liep een bloedende hoofdwond en een pijnlijke arm en knie op. De man was korte tijd buiten kennis en wist zich niets van het voorval te herinneren. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht.

09:14 18-FEB-04
LOC: PURMEREND, NIEUWSTRAAT
Dozen kleding uit vrachtauto gestolen
Uit een vrachtauto van DHL werden vier dozen met kleding gestolen. De chauffeur van de vrachtauto moest kleding afleveren bij een winkel, maar omdat het marktdag was kon hij niet dicht bij de winkel komen. Daarom was hij langer dan gebruikelijk bij zijn auto weg. Ondanks dat hij het rolluik van de auto had gesloten, bleek later toch dat er vier dozen waren ontvreemd. Eventuele getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam Purmerend Centrum via 0900-8844

10:00 18-FEB-04
LOC: KROMMENIE, RUIMTEVAARTWIJK
Autokrakers slaan achtmaal toe
In de afgelopen nacht werd in tenminste acht auto's ingebroken. In vrijwel alle gevallen forceerde men het slot van een portier en nam men de geluidsapparatuur weg. De serie kraken werd reeds in de nacht ontdekt. In de zoektocht naar de daders en eventuele andere opengebroken auto's verbaasden de agenten zich over het grote aantal auto's dat zij aantroffen, waar de frontjes nog op de radio's zaten. Ook werden veel auto's aangetroffen met waardevolle goederen zichtbaar daarin aanwezig. Voor autokrakers zijn dit hapklare brokken.

15:32 17-FEB-04
LOC: ZAANDAM, THORBECKEWEG
WORMERVEER, PROV. WEG WESTZAAN - WEST GRAFTDIJK
61 km te hard
Bij het uitlezen van de film van een flitspaal op de kruising Thorbeckeweg met de Wibautstraat bleek een automobilist geflitst te zijn, omdat hij met een snelheid van 111 km/uur de kruising is overgestoken. Ter plaatse geld een maximumsnelheid van 50 km/uur. De overtreding vond plaats tussen 13 en 17 februari. In die periode reed 10.4 % van de gepasseerde voertuigen harder dan de toegestane snelheid.
Bij een radarcontrole hedenochtend in Wormerveer werd een automobilist geklokt met een snelheid van 144 km/uur, terwijl ter plaatse 100 km/uur is toegestaan. Tijdens die controle reed 2.4 % van de gecontroleerde voertuigen te hard.

EINDE


---- --