Ministerie van Buitenlandse Zaken

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Persbericht


Datum: 18 februari 2004

MINBZ: Laetitia van den Assum benoemd tot ambassadeur voor AIDS-aangelegenheden-

De ministers van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking hebben mevrouw Laetitia van den Assum benoemd tot ambassadeur voor AIDS-aangelegenheden. Hiermee geven beide ministers aan hoge prioriteit te geven aan de bestrijding van HIV/AIDS. Het is voor het eerst dat er in Nederland een ambassadeur voor AIDS-aangelegenheden wordt aangesteld.

Laetitia van den Assum, op dit moment nog ambassadeur in Zuid-Afrika, heeft sinds 1977 een aantal functies bij Buitenlandse Zaken vervuld. Zij was o.a. directeur Internationale Organisaties en ambassadeur in Bangkok. In de loop der jaren heeft zij veel ervaring op het gebied van HIV/AIDS opgedaan, niet alleen bij Buitenlandse Zaken, maar ook toen zij als UNICEF-vertegenwoordiger in Tanzania werkte.

De nieuwe ambassadeur heeft bij de uitvoering van haar taken oog voor de brede dimensie van de aids-problematiek. Zo zijn gezondheid, onderwijs, veiligheid en stabiliteit belangrijke aandachtsvelden, evenals de gevolgen van AIDS voor economische ontwikkeling. Juist vanwege de vele raakvlakken maakt de strijd tegen AIDS integraal onderdeel uit van het buitenlands beleid.