Time : 4:41:25 PM
Date : Wednesday, February 18, 2004
Sender Name: Koning Boudewijnstichting - Fondation Roi Baudouin

(Met correctie)

Prinses Mathildeprijs bekroont dit jaar 'De vrouw in het hart van de multiculturele samenleving'

Sinds 2001 kent het Prinses Mathildefonds - opgericht met giften die werden ingezameld voor de sociale werken van de Prinses - elk jaar in december een Prijs toe met een waarde van 9000 ¤.

De Prinses Mathildeprijs wil een bijzonder initiatief erkennen en bekendheid geven dat, in België', de positie versterkt van mensen en groepen die meer dan anderen kwetsbaar in de samenleving staan.

Binnen deze context koos het Fonds ervoor om in de eerste drie edities van de Prijs (2001-2003) de situatie van kinderen en jongeren op de voorgrond te plaatsen.

Voor de komende jaren (2004-2006) zal de Prinses Mathildeprijs een initiatief bekronen dat de kracht van vrouwen in beeld brengt. De bekommernis voor mensen in een kwetsbare situatie blijft een centraal gegeven. Zoals bij de vorige edities zal opnieuw elk jaar een precies thema worden gekozen.

De reeks wordt in 2004 ingezet met het thema 'De vrouw in het hart van de multiculturele samenleving'. Het Bestuurscomité van het Fonds erkent hiermee het engagement van de vele vrouwen, die in hun project aantonen hoe culturele diversiteit een bron van wederzijdse verrijking kan zijn en tot betere resultaten leidt voor elk van de betrokken partijen.

De nieuwe oproep van het Fonds richt zich tot alle vrouwen die van het multiculturele samenleven een troef willen maken en de wij-zij opstelling durven doorbreken ; vrouwen die in diverse sectoren van het maatschappelijk veld een project hebben opgezet ; zorgprojecten komen in aanmerking, maar ook solidariteitsacties, uitwisselingsprojecten, educatieve projecten, culturele en artistieke projecten, etc.

Kandidaatsdossiers kunnen ingediend worden tot 15 mei 2004.

Meer info vindt u op www.kbs-frb.be en bij het Secretariaat van het Fonds

TEL. +32-2-549 02 31 - POSKIN.C@KBS-FRB.BE

PERSCONTACT:
PETER THESIN
THESIN.P@KBS-FRB.BE
TEL +32-2-549 02 56 GSM +32-478-31 20 27
BREDERODESTRAAT 21 B-1000 BRUSSEL
WWW.KBS-FRB.BE

URL: http://www.kbs-frb.be