Provincie Zuid-Holland

Zes kandidaten voor de functie van burgemeester Westland

Voor de burgemeestersvacature van de nieuwe gemeente Westland (ruim 96.000 inwoners) hebben zes sollicitanten hun belangstelling getoond in een brief aan de commissaris van de Koningin.

De kandidaten, allen mannen, variëren in leeftijd van 39 tot 56 jaar. Drie van hen zijn lid van het CDA, de overige van de VVD. Alle zes bekleden op dit moment bestuurlijke functies.

De gemeente Westland is op 1 januari van dit jaar ontstaan door samenvoeging van Monster, Naaldwijk, Wateringen, 's-Gravenzande en De Lier. Sinds die datum is de heer dr. R.W. Welschen in functie als waarnemend burgemeester.

ProcedureIn de komende weken voert de commissaris van de Koningin sollicitatiegesprekken. Daarna spreekt hij de vertrouwenscommissie die door de gemeenteraad van Westland is ingesteld en die onlangs een profielschets heeft vastgesteld voor de gewenste kandidaat. De vertrouwenscommissie draagt zoals gebruikelijk twee kandidaten voor aan de gemeenteraad, die naar verwachting medio april de aanbeveling vaststelt en voorlegt aan de minister van Binnenlandse Zaken. De nieuwe burgemeester kan waarschijnlijk halverwege dit jaar aantreden.

Bron: afdeling Communicatie |Tel: 070 - 441 66 22

www.zuid-holland.nl