Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

woensdag, 18 februari 2004

Politie arresteert Nigerianen voor valsheid in geschriften en oplichting

BREDA- De politie van het district Breda heeft gisteren in een omvangrijk rechercheonderzoek 6 Nigerianen aangehouden voor directe of indirecte betrokkenheid bij het plegen van valsheid in geschriften met valse paspoorten of valse identiteitsbewijzen. Onder de dekmantel van een niet bestaand bedrijf zouden ze aan bankgegevens zijn gekomen van particulieren en daarmee geld te hebben weggesluisd van de privérekening van benadeelden naar de rekening van een fictief bedrijf. Hoeveel mensen door deze handelwijze zijn benadeeld staat nog niet vast. De politie deed gisteren op twee plaatsen huiszoekingen en hield daarbij zes verdachten in de leeftijd van 25 tot 33 jaar aan. De politie onderzoekt de directe betrokkenheid van de verdachten. Tevens loopt er een onderzoek naar de geldige verblijfstitel van de verdachten in Nederland. De schade die hierdoor zou zijn ontstaan loopt in de tienduizenden euros.

Politie houdt meisjes aan voor bedreigen leeftijdgenote

ETTEN-LEUR- De politie van het team Etten-leur heeft gisteren drie meisjes in de leeftijd van 12 tot 14 jaar aangehouden, omdat ze een 13 jarige leeftijdgenote hebben bedreigd en bespuugd. De 13 jarige scholiere wist te ontkomen en rende naar een woning belde aan en riep de hulp in van haar ouders. Samen met de politie konden enkele uren later de drie minderjarigen worden aangehouden. De kinderen hebben voor hun gedrag een Halt-verwijzing gekregen.

Een vermeende ruzie van de 13 jarige met een vriendin van het drietal was gisterenmiddag op het Schoonhout in Etten-Leur voor het drietal aanleiding de 13 jarige scholiere lastig te vallen. Eerst werd aan de rugtas getrokken en even later werd de doorgang geblokkeerd. Al snel werden er bedreigingen geuit dat ze kon kiezen om nu geslagen te worden of later. Toen er twijfel bestond of het wel om het juiste meisje ging werd ze bespuugd. Het gedrag van de drie minderjarige meisjes was voor de 13 jarige zo angstaanjagend dat ze naar een rijtje woningen toe reed en aanbelde. Toen een van de bewoners de deur opende liep ze naar binnen en vroeg haar ouders te mogen bellen. Samen met de politie konden de drie verdachte meisjes worden aangehouden. Ze gaven toe spijt te hebben van hun gedrag.

Vrouw mishandeld in bus

BREDA- Een 21 jarige Bredase vrouw heeft vandaag aangifte gedaan bij de politie, dat ze gisteren in de lijnbus van Terheijden naar station NS in Breda is mishandeld door een medepassagiere. De vrouw was op de Terheijdenseweg in de bus gestapt en was kort erna agressief benaderd door een ongeveer 20 jarige medepassagiere.

De overlast veroorzakende vrouw trok de nodige aandacht in de bus door luid te schreeuwen en nadrukkelijk aanwezig te zijn. Enkele andere passagiers in de bus hadden er al opmerkingen over gemaakt. Plots was de luidruchtige vrouw opgestaan en was voor de 21 jarige gaan staan. Ze trok haar slachtoffer bij de haren op de grond en mishandelde haar. Op het station stapte de mishandelende vrouw, samen met haar vriendin uit, en verdwenen. Het slachtoffer heeft er enkele kneuzingen en een flinke wond in haar gezicht aan over gehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt verdachte aan voor diefstal uit kassa

BREDA- De politie heeft een 20 jarige Bredanaar aangehouden, die ervan wordt verdacht dat hij 2 januari j.l. een greep heeft gedaan in een kassa van een zaak in de wijk Heuvelkwartier. Volgens een personeelslid was hij even naar achteren gelopen toen hij de bel van de kassa hoorde rinkelen en de Bredanaar achter de kassa zag staan. Onmiddellijk daarna ging de man er vandoor. Aan de hand van zijn signalement kon de politie gisteren de verdachte aanhouden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Bromfietscontrole met foutpercentage van 90%

BREDA- Tijdens een gisteravond gehouden bromfietscontrole in de wijk Haagse Beemden en PrinsenBeek bleek dat van de tien gecontroleerde bromfietsen er slechts één in orde was. De negen bestuurders die in overtredingen waren kregen voor 12 overtredingen een bekeuring. Het ging ook dit keer weer om acht opgevoerde bromfietsen, één bestuurder onder de 16 jaar en drie zonder helm.

Resultaten snelheidscontroles

MOERDIJK- Tijdens een gisteren gehouden snelheidscontrole in Langeweg, Moerdijk en Fijnaart heeft de politie in totaal 100 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die te hard reden. Op de Zuiddijk in Langeweg gingen 25 bestuurders op de bon. In Moerdijk op de Rodevaart 33 en in Fijnaart op de Oude Heijningsedijk 42 bekeuringen. Een automobilist spande met 129 km per uur over de Zuiddijk in Langeweg de kroon.

Bron: R.v.Kuik